MENIU

Doliu uriaș. A murit basistul formației britanice care a fost declarată mai influentă decât The Beatles

Doliu în lumea filmului - o actriță adorată de români a murit, după un atac cerebral

Lumea muzicală este în stare de șoc după anunțul morții lui Andy Rourke, fostul basiste The Smiths, la vârsta de doar 59 de ani. Prin stilul său, Rourke a contribuit la succesul formației din Manchester care, la începtul anilor 2000, i-a surclasat pe The Beatles într-un clasament realizat de o publicație britanică.

Andy Rourke, basistul trupei The Smiths, a murit la vârsta de 59 de ani, a anunțat fostul său coleg de trupă Johnny Marr, potrivit BBC.

 

"Cu profundă tristețe anunțăm decesul lui Andy Rourke după o lungă boală cu cancer pancreatic", a scris chitaristul pe Twitter. "Andy va fi amintit ca un suflet bun și frumos de către cei care l-au cunoscut și ca un muzician extrem de talentat de către fanii muzicii. Solicităm intimitate în aceste momente triste".

 

După lansarea albumului The Smiths "The Queen is Dead", chitaristul Johnny Marr a afirmat că Rourke a făcut "ceva ce niciun alt basist nu ar putea egala". Albmul menționat este deseori citat drept un reper fundamnetal în muzica pop rock.



 

 

În 2002, un clasament realizat de New Musical Express a desemnat The Smiths cea mai influentă formație britanică din ultimii 50 de ani, în fața The Beatles.

 

Solistul vocal Morrissey a avut o carieră muzicală de succes, ajungând și el să fie votat, într-un clasament BBC, a doua cea mai influentă personalitate culturală britanică, după realizatorul David Attenbourough și înaintea foștilor Beatles Paul McCartney și John Lennon.



Mai multe articole despre:
doliu The Smiths Morrissey andy rourke