MENIU

Concertul Royal Liverpool Philharmonic Orchestra la Bucureşti, susţinut de Enel România

Concertul susţinut de Royal Liverpool Philharmonic Orchestra în cadrul Festivalului Internaţional  „George Enescu” a fost susţinut de Enel România.

Una dintre cele mai vechi și mai inovatoare orchestre din Marea Britanie, Royal Liverpool Philharmonic Orchestra, a concertat la Bucureşti pe 17 septembrie, cu sprijinul Enel România.

Evenimentul, parte a seriei de concerte „Mari orchestre ale lumii”, din cadrul Festivalului Internaţional „George Enescu”, l-a adus pe scena Sălii Palatului din Capitală şi pe celebrul violonist Alexandru Tomescu.

Sub bagheta dirijorului Vasily Petrenko, Royal Liverpool Philharmonic Orchestra a interpretat poemul simfonic „Fontane di Roma”, al lui Respighi, Concertul pentru vioară și orchestră al lui Glazunov și Simfonia nr.1 a lui Rahmaninov.

Royal Liverpool Philharmonic Orchestra este una dintre cele mai vechi orchestre simfonice din Marea Britanie, concertând neîntrerupt din 1840. În prezent, este considerată a fi printre cele mai inovatoare din Marea Britanie și, sub conducerea lui Vasily Petrenko, își propune să promoveze muzica nouă.

Petrenko a fost numit dirijor principal al Royal Liverpool Philharmonic Orchestra în 2005, când avea 29 de ani. El a devenit cel mai tânăr dirijor principal ales pentru această poziție în istoria orchestrei.

Enel România sprijină Festivalul Enescu de mai mulţi ani, precum şi alte iniţiative culturale, printre care  RadiRO - Festivalul Internațional de Orchestre Radio, Premiile Gopo, World Press Photo, concertele Scaligero Ensemble de la Scala di Milano, concertele Uto Ughi, Dan Grigore, Angela Gheorghiu, Zilele Bucureștiului și Festivalul SoNoRo.