MENIU

Carmen Iohannis, apariţie de senzaţie la Festivalul George Enescu. A întors toate privirile!

<p>Klaus Iohannis şi soţia sa, la Festivalul George Enescu</p>
<p>Klaus Iohannis şi soţia sa, la Festivalul George Enescu</p>
<p>Klaus Iohannis şi soţia sa, la Festivalul George Enescu</p>

Carmen Iohannis a întors toate privirile la Festivalul Internaţional George Enesccu, la care a participat împreună cu soţul ei, preşedintele României, Klaus Iohannis. Prima Doamnă şi şeful statului au luat parte la festivitate de inaugurare a festivalului, ce a avut loc duminică la Sala Palatului.

Carmen Iohannis a venit la festival la brațul soțului său într-o rochie de culoare turcoaz, lungă, care i-a lăsat mâinile descoperite. Cei doi au ajuns la Sala Palatului cu câteva momente înainte de începerea concertului.

Nici Klaus Iohannis nu s-a lăsat mai prejos. Acesta a purtat un costum de gală, negru, asortat cu pantofi negri și papion de aceeași culoare, cei doi formând un cuplu frumos.

Astăzi, președintele României a postat pe pagina sa de Facebook personală fotografii de la festival, în care se apare alături de soția sa, însoțite de un text în care vorbește despre beneficiile pe care le aduce acest eveniment culturii și spiritului românesc.

"Deschiderea de ieri seară a Festivalului Internațional George Enescu, aflat la ediția XXII-a, reprezintă un nou prilej pentru România de a-și promova cultura și spiritul, grație marelui nostru compozitor. Sunt convins că, timp de trei săptămâni, unul dintre cele mai importante evenimente culturale organizate la București va reuni mii de iubitori de muzică clasică, de acasă și din întreaga lume. Trebuie să redăm culturii și educație, deopotrivă, locul care li se cuvine într-o societate puternică", a scris Iohannis pe Facebook.

La eveniment au participat atât politicieni, cât și personalități ale mediului cultural, printre care ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, premierul Victor Ponta, fostul premier Adrian Năstase, fostul președinte Ion Iliescu.

Cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului Internaţional "George Enescu" s-a deschis cu "Rapsodia Română Nr. 1", de George Enescu, în interpretarea Orchestrei Române de Tineret, formată din cei mai valoroşi tineri muzicieni din România, sub bagheta dirijorului Kristjan Järvi, renumit în întreaga lume pentru repertoriul transcultural.