MENIU

A început Pelerinajul Secolului în România. Este cea mai mare procesiune din ultimii 70 de ani

Pelerinajul istoric dedicat cinstirii Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou a debutat luni dimineața, prin ceremonia de binecuvântare desfășurată la Catedrala Patriarhală. Evenimetul este considerat cea mai mare procesiune religioasă de la  

Potrivit basilica.ro, acest pelerinaj, organizat într-un moment de mare semnificație spirituală și istorică, marchează 250 de ani de la aducerea moaștelor Sfântului Dimitrie cel Nou în Capitală.

Evenimentul se desfășoară pe parcursul a peste o lună, între 4 martie și 16 aprilie, oferind astfel oportunitatea credincioșilor de a se închina și a cere mijlocirea sfântului pentru binecuvântare și ajutor.

 

Pelerinajul istoric cu moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou a început luni dimineață. Sute de credincioși au așteptat racla cu cinstitele moaștele în primele parohii din Câmpina.   

Înainte ca moaștele să fie duse la credincioșii din Câmpina, Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul a rostit rugăciuni de binecuvântare în Catedrala Patriarhală.

Episcopul vicar patriarhal însoțește pelerinajul pe tot parcursul zilei. La ultima oprire, Mănăstirea Caraiman, vor fi oficiate Taina Sfântului Maslu și slujba privegherii.

Prima oprire din traseul pelerinajului a fost la Școala de Agenți de poliție „Vasile Lascăr” de la Câmpina. Viitorii polițiști, împreună cu personalul școlii, s-au închinat la moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou.

Elevii de la Școala de Agenți de poliție „Vasile Lascăr” din Câmpina se închină primii la moaștele Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, luni, 4 martie 2024. Foto credit: Basilica.ro / Raluca Em

Itinerariul cu parohiile și așezămintele monahale unde cinstitele moaște vor fi purtate în procesiune poate fi consultat aici.

Mai multe articole despre:
pelerinaj dimitrie cel nou moaste tamaduire