ZIUA PĂMÂNTULUI 2015. Motorul de căutare Google ne propune un TEST DE ZIUA PĂMÂNTULUI
ZIUA PĂMÂNTULUI 2015 este sărbătorită de Google printr-un logo special. Mai mult, în 2015 Google ne face un cadou nouă utilizatorilor, propunându-ne un TEST DE ZIUA PĂMÂNTULUI 2015. ZIUA PĂMÂNTULUI 2015
ZIUA PĂMÂNTULUI 2015: Anotimpurile sunt prezentate în noul logo sub forma unei animaţii. Astfel, primăvara este cea care deschide succesiunea de imagini animate, litera "G" din cuvântul "Google" fiind reprezentată cu flori pe o pajişte.
ZIUA PĂMÂNTULUI 2015 Unele dintre elementele care apar în imagine pot fi accesate şi determină modificări ale logoului - de exemplu, un clic pe nori determină transformarea unei zile însorite într-o zi ploioasă. De asemenea, în imagine apar mai multe formaţiuni muntoase, în care se văd două intrări de peşteră. Un clic pe una dintre intrări face ca din aceasta să iasă un urs.
ZIUA PĂMÂNTULUI 2015 În fiecare an, pe 22 aprilie se sărbătoreşte Ziua Pământului/ Earth Day, apărută în Statele Unite ale Americii într-o perioadă în care a început să se vorbească din ce în ce mai des despre mediul înconjurător.
Ziua Pământului 2015 a fost proclamată de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970, cu scopul de a trezi interesul clasei politice faţă de mediu, un subiect ignorat. Ziua Pământului a fost celebrată în primul an de circa 20 de milioane de cetăţeni americani, în marea lor majoritate tineri şi foarte tineri.
ZIUA PĂMÂNTULUI 2015 După două decenii, în anul 1990, peste 200 milioane de persoane din 141 de ţări au transformat Ziua Pământului 2015 într-o manifestare de amploare în istoria omenirii, prin alăturarea lor în dorinţa de a milita pentru un viitor mai bun al planetei.
Ziua Pământului a avut un rol important în popularizarea problemelor de mediu. De altfel, a fost înfiinţată şi o organizaţie - Earth Day Organization, care are în prezent filiale în peste 170 de ţări.
ZIUA PĂMÂNTULUI 2015 În prezent, peste 500 de milioane de oameni din toată lumea sărbătoresc Ziua Pământului 2015, pe 22 aprilie, numeroase comunităţi organizând chiar o săptămână întreagă de manifestări dedicate mediului înconjurător.
Google îşi modifică frecvent logoul pentru a marca diferite evenimente speciale sau pentru a omagia personalităţi ale culturii universale.
Ziua Pământului 2015 este menită să atragă atenţia oamenilor asupra importanţei mediului înconjurător. 22 aprilie a devenit Ziua Pământului (Earth Day) în 1970, la iniţiativa senatorului american Gaylord Nelson.
ZIUA PĂMÂNTULUI 2015 Ideea senatorului Nelson s-a bucurat de susţinere din partea unui grup de studenţi, lideri de organizaţii şi oameni de afaceri din Philadelphia, dar şi din alte regiuni, astfel că în 1970, între 16 şi 22 aprilie, au fost organizate tot felul de activităţi pentru a educa publicul cu privire la importanţa protejării mediului înconjurător.
20 de ani mai târziu, în 1990, nu mai puţin de 200 de milioane de oameni din 141 de ţări s-au mobilizat pentru a sărbători Ziua Pământului. Evenimentele din acel an au dat un imbold puternic activităţilor de reciclare şi au pavat calea pentru summitul dedicat mediului înconjurător al Naţiunilor Unite, din 1992. Una dintre cele mai ample mobilizări de Ziua Pământului a avut loc în 2007, adunând circa un miliard de oameni.
Deşi se bucură de o popularizare mai mică decât Ora Pământului, când oamenii de pretutindeni sunt chemaţi să nu folosească energia electrică timp de 60 de minute, Ziua Pământului are acelaşi scop: să atragă atenţia asupra degradării mediului înconjurător, asupra efectelor poluării şi să educe cu privire la acţiunile pe care fiecare dintre noi le poate întreprinde pentru a ajuta la conservarea naturii.
Ziua Pământului este sărbătorită şi în România. Tu cum sărbătoreşti Planeta Albastră? Ai putea ca, măcar pe 22 aprilie, să alegi bicicleta în locul maşinii sau chiar o plimbare spre şcoală sau muncă. Ar putea fi ziua în care începi să selectezi deşeurile casnice, astfel încât data viitoare când duci gunoiul să pui hârtia, plasticul şi sticla în containerele special amenajate din oraş. Sau ai putea să te uiţi la documentarul Home, dedicat evoluţiei şi frumuseţii Pământului. Spune-ne dacă vei face ceva special astăzi, de Ziua Pământului!
ZIUA PĂMÂNTULUI: 4 clipuri uimitoare cu planeta noastră
ZIUA PĂMÂNTULUI: Când a apărut
ZIUA PĂMÂNTULUI 2015 A apărut în SUA într-o perioadă când au avut loc mai multe evenimente deosebite, printre care folosirea armelor de foc pentru oprimarea revoltei unor studenţi care militau împotriva războiului din Cambodgia, "Masacrul din 4 mai", apariţia fibrelor optice, succesul melodiei "Bridge over Troubled Water", ultimul album al formaţiei Beatles, moartea lui Jimmy Hendrix, un accident în Carolina de Sud la centrala nucleară din Savannah River din apropierea oraşului Aiken - nerecunoscut timp de 18 ani, poluarea foarte mare cu gaze şi fum, considerată "semn al prosperităţii". În aceste condiţii, societatea a început să vorbească din ce în ce mai des despre mediul înconjurător.
ZIUA PĂMÂNTULUI: Cine a inventat-o
ZIUA PĂMÂNTULUI 2015 A fost proclamată de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970, cu scopul de a trezi interesul clasei politice faţă de mediu, un subiect ignorat.
ZIUA PĂMÂNTULUI 2015 A fost celebrată în primul an de circa 20 milioane de cetăţeni americani, în marea lor majoritate tineri şi foarte tineri. După două decenii, în anul 1990, peste 200 milioane de oameni din 141 de ţări au transformat Ziua Pământului într-o manifestare de amploare în istoria omenirii, prin alăturarea lor în dorinţa de a milita pentru un viitor mai bun al planetei.
ZIUA PĂMÂNTULUI: Care este rolul ei
A avut un rol important în popularizarea problemelor de mediu. De altfel, a fost înfiinţată şi o organizaţie - Earth Day Organization, care are în prezent filiale în peste 170 de ţări.
ZIUA PĂMÂNTULUI: Google şi-a schimbat logo-ul
ZIUA PĂMÂNTULUI 2015 Google celebrează Ziua Pământului printr-un logo special, interactiv, care prezintă mai multe animale, printre care un leu, doi pinguini, un urs koala şi doi ursuleţi panda, în habitatul lor natural. Noul logo al Google este interactiv şi se activează de fiecare dată când utilizatorii îşi trec cursorul peste imagini.
ZIUA PĂMÂNTULUI 2015: Gunoiul spaţial ameninţă planeta
ZIUA PĂMÂNTULUI 2015 Deşeurile, care practic ne ţin blocaţi pe Terra, reprezintă un risc catastofal pentru astronauţi, sateliţi şi Staţia Spaţială Internaţională.
"Am pierdut controlul mediului înconjurător", a declarat Donald Kessler, un cercetător de la NASA.
ZIUA PĂMÂNTULUI 2015 Pe orbita Pământului se găsesc 22.000 de obiecte suficient de mari pentru a fi detectate şi numeroase altele de dimensiuni mai mici, care ar putea provoca daune navetelor spaţiale şi sateliţilor. Se estimează că există aproximativ 370.000 de bucăţi de "gunoi spaţial" pe orbita Pământului.
ZIUA PĂMÂNTULUI 2015 Mai multe variante pentru a distruge sau a muta gunoiul spaţial au fost publicate recent într-un raport. Printre acestea se numără versiuni cosmice ale unor harpoane, plase, magneţi şi chiar o farfurie uriaşă sa o umbrelă care să îndepărteze bucăţile mici de deşeuri.
ZIUA PĂMÂNTULUI 2015 Ultimele rapoarte de evaluare arată că gunoaiele din jurul Pământului au atins un punct critic.
ZIUA PĂMÂNTULUI 2015 "Obiectele care sunt pe orbită vor continua să se ciocnească între ele şi vor creşte numărul de deşeuri din jurul planetei. Navetele spaţiale se vor ciocni de aceste obiecte, în consecinţă crescând numărul de deşeuri spaţiale", se arată în raport.
ZIUA PĂMÂNTULUI 2015 Din 1957, de la lansarea în spaţiu a primului obiect, Sputnik One, omenirea a poluat atmosfera planetei cu resturi de la lansările spaţiale şi sateliţi.
Ziua Pământului a fost iniţiată în SUA de senatorul american Gaylord Nelson şi sărbătorită prima dată pe pe 22 aprilie 1970, de circa 20 milioane de cetăţeni americani, în marea lor majoritate tineri şi foarte tineri.
ZIUA PĂMÂNTULUI 2015, motive să nu uităm de planetă
1: Migraţia fluturilor Monarh
ZIUA PĂMÂNTULUI 2015 Fluturii Monarh oferă unele dintre cele mai frumoase privelişti din lumea animalelor. Individual au un colorit portocaliu şi negru, însă când migrează în masă, aetul se umple de culoare. Insectele străbat, în zbor, o distanţă lungă şi acoperă o bună parte din America de Nord. Migraţia este impresionantă şi datorită fragilităţii insectelor. Nu toţi fluturii Monarh reuşesc să ajungă la destinaţie, doar una din cinci generaţii rezistând acestui proces de migrare către zonele cu temperaturi calde.
2: Gheizerele
ZIUA PĂMÂNTULUI 2015 Gheizerele sunt o demonstraţie spectaculoasă a puterii naturii. Gheizerele sunt izvoare naturale care degajă în mod intermitent o coloană de aburi şi apă fierbinte pe care o aruncă cu putere în aer datorită aburului care se acumulează în camerele subterane. Deşi se întâlnesc în multe părţi ale lumii în Parcul Naţional Yellowstone, Wyoming, SUA se găseşte unul cel mai înalt gheizer de pe pământ, Steamboat care aruncă apa până la 90 de metri în aer. Ca orice fenomen natural, gheizerele sunt imprevizibile şi pot fi foarte periculoase în cazul în care o persoană se apropie prea mult.
3: Noctiluca Scintillans (vezi video)
ZIUA PĂMÂNTULUI 2015 Chiar dacă un mănunchi de alge nu pare cine ştie ce, lucrurile sunt diferite când vorbim despre Noctiluca scintillans care este una dintre minunile mărilor. Când sunt deranjate aceste organisme încep să lumineze în culoare albastră. Ceea ce poate crea o experienţă ciudată înotătorilor.
4: Vârtejurile de foc
ZIUA PĂMÂNTULUI 2015 Tornadele sunt evenimente înfricoşătoare iar dacă adăugăm şi focul vor deveni şi spectaculoase. Vârtejurile de foc apar atunci când are loc combinaţia potrivită a condiţiilor climatice. Sunt deosebit de periculoase se învârt şi în afara zonei de incendiu, unde cauzează devastări şi moarte pe o rază ce nici nu este lovită de căldură sau flăcări.
5: Stâlpi de lumină
ZIUA PĂMÂNTULUI 2015 Fenomenul are loc atunci când vreme este foarte rece, iar cristalele de gheaţă sunt suspendate în atmosferă.
Stâlpii de lumină sunt vizibili atunci când lumina reflectă cristalele de gheaţă, fie de la soare, fie de la lună sau pot fi create artificial de om. Noi nu vedem cristalele de gheaţă ci doar lumina reflectată de acestea care ne lasă senzaţia de stâlpii de lumină.