MENIU

ZIUA INTERNAŢIONALĂ A COPILULUI. GOOGLE a creat un LOGO SPECIAL

Logo special al Google de ZIUA INTERNAŢIONALĂ A COPILULUI

ZIUA INTERNATIONALA A COPILULUI. 1 IUNIE.  Noul logo al Google România este realizat sub forma unui desen, ce are în centrul său o fetiţă, care este înconjurată de cuburi din lemn şi de alte jucării.

ZIUA INTERNATIONALA A COPILULUI. Ziua copilului a fost menţionată prima dată, la Geneva, la Conferinţa Mondială pentru Protejarea şi Bunăstarea Copiilor, în august 1925. La acest eveniment 54 de reprezentanţi din diferite ţări au adoptat Declaraţia pentru Protecţia Copilului. După această conferinţă, multe guverne au introdus Ziua copilului.

ZIUA INTERNATIONALA A COPILULUI. În anul 1954, Fondul Internaţional pentru Urgenţe ale Copiilor al Naţiunilor Unite (UNICEF) a emis o recomandare care prevedea faptul ca fiecare stat să dispună de o zi la aşa-numita "Ziua copilului". În România, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului (ANPDC) s-a constituit la 1 ianuarie 2005.

ZIUA INTERNATIONALA A COPILULUI Data acestei sărbători variază de la o ţară la alta, statele din fostul bloc comunist adoptând 1 iunie pentru a marca Ziua internaţională a copilului.

ZIUA INTERNATIONALA A COPILULUI Google îşi schimbă logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.

ZIUA COPILULUI, 1 IUNIE. În preajma zilei de 1 iunie, echipa ThePhoneGeeksa EuroGsm vine în sprijinul părinților cu o serie de recomandări de aplicații mobile utile copiilor, cu ajutorul cărora cei mici pot să coloreze, să învețe alfabetul sau să numere, iar celor mai activi, specialiștii EuroGsm le recomandă aplicații pentru a-și consuma energia prin mișcare.Din seria aplicațiilor pentru colorat fac parte Culorile Regale sau Petrecerea Culorilor, prin care cei mici au posibilitatea să încerce o mulțime de combinații de culori pe planșe predefinite, fără grija că le vor uza sau rămâne fără modele. De asemenea, marele avantaj al acestor aplicații este că nu consumă multe resurse, motiv pentru care smartphone-urile sau tabletele nu vor fi secate rapid de energie.

ZIUA COPILULUI, 1 IUNIE. „Kids Doodle este poate una dintre cele mai bune aplicații Android de desenat, dedicate copiilor. Aplicația, special concepută pentru cei mici, este foarte ușor de utilizat, aceștia putând alege tipul de hârtie pe care vor desena, fie simplă, fie pânză pentru pictură sau hârtie de fotografie. Mai mult, are numeroase culori neon și peste 18 instrumente de desen", a explicat Andrei Ginju – ThePhoneGeeks.

Abecedarul și abacul direct pe telefon

„Părinții îi pot învăța pe cei mici alfabetul direct de pe telefonul mobil, fiind disponibile o serie de aplicații interactive pe care copiii le vor îndrăgi din prima clipă. Spre exemplu, Fun ABC este o aplicație românească, foarte ușor de utilizat, cu o interfață prietenoasă, care include și exerciții pentru pronunția fiecărei litere și a fiecărui cuvânt aferent literelor din alfabet", a mai spus  Andrei Ginju.

Alte aplicații educative prin care părinții îi pot ajuta pe cei mici să învețe să citească sau să numere sunt ABC Trenul Alfabet și Bobocii și Cifrele sau  123 Numere și Oi. Pentru părinții care vor să îi obișnuiască pe copii cu geometria, specialiștii EuroGsm le recomandă aplicația Cerc Triunghi Pătrat.

Părinților care preferă să le citească povești celor mici, ThePhone Geeks le recomandă aplicația Basme și povești, unde copiii îi vor cunoaște pe Degețica, Ursul păcălit de vulpe, Capra cu trei iezi, Albă ca Zăpada și mulți alții. De asemenea, aplicația Povești pentru copii transformă povești binecunoscute într-o experiență captivantă, iar cei mici pot interacționa direct cu Vulpea și Corbul.

Mai multe ...


Mai multe articole despre:
null