MENIU

Zilnic faci aceste greșeli care îți afectează inima

Cu toate că nu ai simptome sau nu știi să ai probleme cu inima, redu la minimum riscul de a fi diagnosticat cu o afecțiune cardiovasculară. Iată ce greșeli faci zilnic fără să-ți dai seama că îți îmbolnăvești inima!

Dacă mănânci sărat, trebuie să știi că riști să ai tensiunea arterială crescută și să intervină infarctul. Scade cantitatea de sare sau înlocuiește-o cu ierburi aromatice și alte condimente.

Schimbările legate de dietă sunt importante și pentru a păstra un nivel scăzut de colesterol „rău”, și pentru a diminua riscul de boli de inimă. Din meniul zilnic n-ar trebui să-ți lipsească citricele, prunele, fulgii de ovăz, sfecla, nucile, migdalele sau alunele.

Potrivit clicksănătate.ro, dacă ai o perioadă lungă de stres și tensiune, este posibil să ajungi să suferi de hipertensiune, imunitatea să-ți slăbească și activitatea inimii să aibă de suferit.

O altă greșeală pe care multe persoane o fac este evitarea sportului, din numeroase motive. Este bine de știut că mișcarea este un mod bun de a preveni bolile inimii. Astfel, păstrează 30 de minute de trei ori pe săptămână pentru a face sport.