MENIU

Ce zile libere vor avea românii în 2018

Zile libere 2018. Salariații, indiferent că lucrează în domeniul public sau în cel privat, vor primi liber în prima și în a doua zi de Crăciun, conform legislației muncii. Din moment ce acestea vor pica lunea și marțea, angajații se vor bucura de o minivacanță de patru zile. Tot patru zile libere vor avea angajaţii şi de Revelion. Realitatea.net vă oferă în acest articol calendarul zilelor libere pentru 2018!

Zile libere 2018. Prima și a doua zi de Crăciun, adică 25 și 26 decembrie, pică anul acesta lunea și marțea, astfel că salariații vor avea parte de o nouă minivacanță între 23 și 26 decembrie. Prima și a doua zi de Crăciun sunt, potrivit Codului muncii, zile nelucrătoare de sărbătoare legală.

Primele zile libere din 2018 sunt cele de Anul Nou, adică pe 1 şi 2 ianuarie. Tot în ianuarie, românii sărbătoresc Ziua Principatelor Române. 24 ianuarie va pica anul viitor într-o zi de miercuri.

Zile libere 2018. Anul viitor, Paştele catolic şi cel ortodox cad la o săptămână distanţă. Paştele catolic pică pe 1 aprilie, iar ortodocşi sărbătoresc Învierea Domnului în 8 şi 9 aprilie.

Ziua Muncii, 1 Mai, cade în 2018 într-o marţi, iar bugetarii ar putea avea liber şi luni. Trei săptămâni mai târziu, e rost de încă două zile libere cu ocazia Rusaliilor, pe 27 şi 28 mai, care pică duminică şi luni.

Ziua Copilului, 1 iunie, va fi anul viitor într-o vineri. Iată deci încă trei zile libere.

Zile libere 2018. Dacă Adormirea Maicii Domnului se sărbătoreşte miercuri, pe 15 august, de Sfântul Andrei, care va pica vineri, angajaţii vor începe weekendul mai devreme şi vor avea astfel mai multe zile la dispoziţie pentru a sărbători.

Ziua Naţională a României, 1 Decembrie, nu îi ajută pe români de data aceasta. Ea se va sărbători într-o sâmbătă. Ultimele zile libere ale lui 2018 sunt cele de Crăciun. 25 şi 26 decembrie vor pica anul viitor marţi şi miercuri. În aceste zile, angajatorii sunt obligaţi să dea liber salariaţilor.

Zile libere 2018. Persoanele care trebuie totuşi să lucreze cu ocazia liberelor legale au dreptul la compensarea cu timp liber corespunzator în următoarele 30 de zile.

Ce zile libere vor avea românii în 2018

1 şi 2 ianuarie - Anul Nou
24 ianuarie - Ziua Unirii Principatelor Române
8 şi 9 aprilie - Paştele
1 mai - Ziua Muncii
27 şi 28 mai - Rusaliile
1 iunie - Ziua Internatională a Copilului
15 august - Adormirea Maicii Domnului
30 noiembrie - Sfântul Andrei
1 decembrie - Ziua Naţionala a României
25 şi 26 decembrie - Crăciunul

 

Mai multe articole despre:
zile libere 2018