MENIU

Coldea, Dumbravă și Trăilă rămân sub control judiciar. Generalii Statului Paralel și avocatul lor, umiliți în instanță - MINUTA ȘEDINȚEI

Generalii Coldea și Dumbravă la intrarea în sală (foto captură FB Marian Ceaușescu)

Florin Coldea, Dumitru Dumbravă și Doru Trăilă rămân sub control judiciar. Generalii Statului Paralel și avocatul lor nu au reușit să-l convingă pe judecătorul Andrei Buliga. Acesta a considerat nefondate argumentele invocate de cei 3 și a decis menținerea măsurii. 

Decizia a fost luată la al treilea termen, după ce ședința de judecată pentru contestarea controlului judiciar a fost deja amânată de două ori. Cauza a fost judecată de Andrei Buliga, un magistrat care s-a mai opus "binomului" SRI-DNA într-un alt caz celebru,  cel al medicului Mircea Beuran.

Minuta de ședință:

Ora estimata: 10:00
Complet: S1 C5 DL
Tip solutie: Respins fond


Solutia pe scurt: În temeiul art. 216 rap. la art. 215 ind. 1 alin. 5 din C.proc.pen. ?i art. 213 din C.proc. pen. respinge ca nefondate plângerile formulate de inculpaţii CODLEA FLORIAN, DUMBRAVĂ DUMITRU şi TRĂILĂ DORU FLOREL, împotriva ordonanţelor nr. 52/1/P/2024 din data de 15.07.2024, emise de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – D.N.A. – Structura Centrală – Secţia de Combatere a Corup?iei, prin care s-a prelungit măsura controlului judiciar pe cau?iune faţă de inculpaţi. Respinge, ca neîntemeiate, cererile inculpa?ilor CODLEA FLORIAN, DUMBRAVĂ DUMITRU şi TRĂILĂ DORU FLOREL de înlăturare a obligaţiei prevăzute de art. 215 alin. 2 lit. a C.proc.pen. de a nu depăsi limita teritorială a României. În temeiul art. 275 alin.2, 4 din C. proc. pen obligă pe inculpaţii Coldea Florian, Dumbravă Dumitru şi Trăilă Doru Florel la plata a câte 300 lei, fiecare, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă. Pronunţată în cameră de consiliu azi, 06.08.2024.


Document: Încheiere finală (dezinvestire) 06.08.2024

 



Potrivit mai multor specialiști consultați de Realitatea Plus, un verdict nefavorabil celor 3 era previzibil, în condițiile în care ancheta DNA care-i vizează tocmai s-a extins. Mai mult, această măsură de a ataca controlul judiciar poate fi chiar o cale de a întârzia anumite elemente din ancheta de proporții. 

Cei trei au apărut în fața unui nou complet, după ce judecătorul de la al doilea termen s-a abținut de la judecarea contestației privind controlul judiciar.

La termenul anterior, Florian Coldea a argumentat, în fața magistraților, că acest control judiciar este nejustificat și că i se îngrădește dreptul la muncă, deoarece pentru onorarea unor sarcini pe care le are trebuie să se deplaseze în afara țării.

Dezvăluiri explozive! Florian Coldea a recunoscut că a colaborat cu premierul albanez. Ce secrete a vândut în schimbul banilor