MENIU

Este OFICIAL! Nicolae Ciucă a fost desemnat în unanimitate candidatul PNL la prezidențiale

Liberalii se întâlnesc pentru validarea candidaturii lui Ciucă pentru Cotroceni. Foto/PNL

Nicioale Ciucă a fost desemnat cu unanimitate de voturi candidatul PNL la alegerile prezidențiale. Candidatura liderului liberal Nicolae Ciucă la Preşedinţie a fost validată cu unanimitate de voturi duminică, de Consiliul Naţional al partidului, conform anunţului făcut de secretarul general Lucian Bode. Ciucă a mulţumit pentru încrederea acordată şi s-a declarat onorat.

După discursul rostit de Ciucă, în care a atacat PSD şi a vorbit desptre măsurile liberale, Bode a supus la vot propunerea Biroului Politic Naţional candidatura lui Nicolae Ciucă la alegerile prezidenţiale.

”Cine este de acord ca domnul Nicolae Ionel Ciucă să fie candidatul PNL la funcţia de preşedinte al României?”, a fost întrebarea lui Lucian Bode.

Votul a fost exercitat prin ridicarea unei cartoline pe care scrie ”Votat”. La întrebarea sa expresă dacă se abţine cineva sau dacă există voturi împotrivă, din sală nu a existat nicio reacţie.

Imediat după acest moment, Bode a constatat unanimitatea voturilor tuturor celor peste 1.200 de delegați prezenți la Congres, Nicolae Ciucă devenind astfel oficial candidatul PNL la Președinție.Lucian Bode a îndemnat toată ”suflarea liberală” să se concentreze asupra obiectivului ca Nicolae Ciucă să devină președinte al României.

Evenimentul a adunat aduna 1.400 de delegaţi liberali din toate colţurile ţării, consolidând unitatea și determinarea partidului în perspectiva competiţiei electorale.

CONSILIUL PNL A ÎNCEPUT FĂRĂ NICOLAE CIUCĂ, ÎNCĂ PREZENT ÎN JUDEȚELE AFECTATE DE INUNDAȚII (Foto/Monica Vasilescu)

Ședința început cu o întârziere de 30 de minute,  la ora 11:30. La eveniment va fi prezent și Primarului Capitalei, Nicuşor Dan.

LUCIAN BODE A DESCHIS LUCRĂRILE CONSILIULUI PNL. Foto (Monica Vasilescu)

Secretarul general PNL, Lucian Bode, a declarat duminică, la ședința Consiliului Național liberal, desfășurat la Parlament, că în următoarele luni de campanie electorală partidului trebuie să-și apere scorul politic de peste 30% obținut la locale, astfel încât candidatul la prezidențiale sa câștige, iar PNL să fie din nou la guvernare:

- Prin deciziile pe care le luam azi vom trasa direcția PNL in următorii 10 ani. Ne exprimam azi un angajament fata de romani si România, sa ținem tara pe calea dreapta si sa fim si mai departe garanții politicilor de dreapta care aduc dezvoltare

 

- Următoarele luni vor fi dure, scorul bun de la locale trebuie aparat la parlamentare si prezidențiale. Unitatea este cea care ne va aduce victoria. Atacurilor in cascada va trebuie sa le răspundem cu unitate.

 

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, afirma, în urmă cu o săptămână, că este îngrijorat de faptul că partidele de dreapta nu se coalizează la nivel național, mai ales că, după rezultatele la ultimele alegeri, a constatat că electoratul este dispus să le acorde votul. Nicușor Dan declara că guvernările de dreapta au fost întotdeauna mai bune pentru România decât cele de stânga, lucru care se vede inclusiv în modul în care s-au descurcat în privința PNRR Guvernul Ciolacu şi Guvernul Ciucă.

Consiliul Național al PNL, duminică. Candidatura lui Nicolae Ciucă la alegerile prezidențiale, validată oficial

Validarea candidaturii lui Nicolae Ciucă a necesitat iniţial un vot în Biroul Executiv Central al PNL, care a aprobat o derogare de la regula de vechime de 5 ani în partid, conform statutului, pentru a permite candidatura actualului preşedinte al partidului.

Pe data de 29 august, candidatura lui Nicolae Ciucă a fost unanim validată de Biroul Politic Naţional al PNL. Nicolae Ciucă şi-a exprimat recunoştinţa faţă de colegii săi pentru încredere și a subliniat obiectivul comun al partidului de a ajunge în turul doi şi de a câştiga alegerile prezidenţiale.

Nicolae Ciucă a menționat că se bazează pe rezultatele alegerilor din 9 iunie, pe care le consideră „singurul sondaj real”, adăugând că ambele runde de alegeri de la sfârșitul anului sunt esențiale pentru viitorul țării. Ulterior, mesajul său a fost întărit și printr-o postare pe pagina sa oficială de Facebook, unde a reiterat importanța acestor alegeri și rolul lor crucial în determinarea viitorului politic al României.