MENIU

Zelenski, MESAJ către liderii de la summitul NATO: Armata noastră a DEMONSTRAT de ce este în stare și cât poate oferi securității în Europa

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a transmis, astăzi, un mesaj, prin videocall, liderilor reuniți la summitul extraordinar al NATO de la Bruxelles, subliniind rezistența armatei ucrainene în această primă lună de război extrem de dificilă, dar și faptul că aceasta a demonstrat "de ce este în stare și cât de mult poate oferi securității în Europa, dar și în lume".

"Niciodată, vă rog să nu ne spuneți niciodată că armata noastră nu se ridică la standardele NATO. Am demonstrat deja de ce suntem în stare și cât de mult putem oferi securității comune în Europa și în lume", este mesajul transmis, astăzi, de președintele Volodimir Zelenski.

Liderul de la Kiev a mai spus că ucrainenii rezistă eroic de o lună de zile în fața agresiunii Rusiei care a schimbat întreaga arhitectură de securitate globală.

"NATO trebuie să înțeleagă că noi ne aflăm acum în zona gri, între Vest și Rusia. Dar suntem oameni deștepți și ne-am apărat timp de o lună de zile. O lună de rezistență eroică, de distrugere nepedepsită a unei țări pașnice și odată cu aceasta a întregii arhitecturi de securitate globală”, a arătat Zelenski.