MENIU

Zelenski: "Forţele ruse au o singură sarcină - să ia viaţa oamenilor". APEL pentru livrări consistente de arme din Occident

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski și-a reluat apelul lansat către Occident pentru mai multe livrări de arme, insistând în special asupra sistemelor de apărare antirachetă, necesare pentru a putea apăra oraşele ucrainene. Apelul liderului de la Kiev vine în contextul în care trupele rusești sunt angajate în lupte grele susținute de focuri de artilerie pe scară largă, în timp ce lansează o ofensivă majoră pentru regiunea Donețk. Avântul armatei lui Putin pare să aibă legătură cu recenta victorie în provincia Luhansk.

Potrivit lui Zelenski, reuşita apărării naţiunii ucrainene împotriva atacurilor de rachetă ruse înainte de sfârşitul acestui an constituie un obiectiv esenţial al conducerii țării.

"Realizarea acestui obiectiv depinde nu doar de noi, ci şi de înţelegerea nevoilor noastre fundamentale de către partenerii noştri", a spus Zelenski, în cea mai recentă declarație făcută în noaptea de miercuri spre joi.

Liderul de la Kiev le-a transmis ucrainenilor un avertisment, subliniind că deși nu s-a mai auzit de ceva vreme sunetul sirenelor în capitala Kiev şi în multe alte oraşe ale Ucrainei, oamenii "nu trebuie să caute logică în acţiunile teroriştilor, pentru că armata rusă nu face pauze".

În opinia sa, forţele ruse au o singură sarcină, anume aceea de a "lua viaţa oamenilor, să intimideze poporul". "Astfel, chiar şi câteva zile fără alarmă antiaeriană par deja parte din teroare", a mai spus Volodimir Zelenski.