MENIU

Zelenski, apel către Putin pentru a înceta RĂZBOIUL din Ucraina: „Să stăm să negociem. Pentru a opri moartea oamenilor”

Zelenski, apel către Putin pentru a înceta RĂZBOIUL din Ucraina Foto: Profi Media

Volodimir Zelenski îi cere lui Vladimir Putin să înceapă negocierile pentru a opri luptele și pierderile de vieți omenești. 

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a cerut președintelui rus Vladimir Putin să se așeze la masa negocierilor pentru a înceta războiul.

Președintele Ucrainei a făcut acest apel în noul mesaj televizat de vineri.

„Vreau să fac din nou apel la președintele Federației Ruse. Luptele au loc în toată Ucraina. Să ne așezăm la masa negocierilor. Pentru a opri moartea oamenilor", a declarat Zelenski, în limba rusă.

În același timp, le-a transmis militarilor ucraineni încurajări pentru rezistența de care dau dovadă în confruntarea cu trupele rusești.

„Fiți tari! Numai voi protejați această țară. Slavă Ucrainei!", a încheiat președintele Ucrainei, scrie Unian.

Anterior, Kremlinul a anunțat că a luat notă de disponibilitatea preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski de a discuta despre un potenţial statut neutru al Ucrainei. Dar nu fără condiții. În același timp, Kremlinul mai spune că nu poate dezvălui nimic despre posibile discuţii între liderii celor două ţări. Pe de altă parte, șeful diplomației ruse este mult mai tranșant: „negociem dacă depuneți armele”.

Mai multe articole despre:
zelenski putin razboi rusia ucraina agresiune militari