MENIU

Zeci de șoferi din Constanța, care se îndreptau către proteste, lăsați fără permis de poliție. „Ne-au întins o cursă”. Care este varianta Jandarmeriei

Transportatori din Constanța la protest. Foto/FB

Peste 50 protestatari care voiau să se alăture protestului transportatorilor și fermierilor din județul Constanța au fost blocați în zona sensului giratoriu de la Agigea și li s-au luat permisele de conducere pentru că au circulat pe contrasens. Oamenii spun că jandarmii le-ar fi spus că le fac drum pentru a merge la protest, ca să nu mai stea în coloană, la capătul drumului așteptându-i polițiștii cu amenzile.

Șoferii a peste 50 de mașini care au circulat pe contrasens de la sensul giratoriu de la intersecția A2/DN 39 Agigea până la Poarta 7, la indicația jandarmilor, spun protestatarii, au rămas fără permis de conducere pentru o perioadă de patru luni.

Fiecare dintre aceștia a primit câte o amendă de 1.500 de lei.

Oamenii sunt revoltați de faptul că trebuie să-și lase mașinile pe loc.

Oamenii spun că jandarmii le-ar fi spus că le fac drum pentru a merge la protest, ca să nu mai stea în coloană, la capătul drumului așteptându-i polițiștii cu amenzile.

„Ne-am luat după jandarmerie. Ei erau în spatele nostru, ne-au spus să mergem după ei. În fața noastră era poliția”, a spus una dintre participantele la protest care a rămas fără permis de conducere.

Zeci de autoturisme și camioane blochează ieșirile din Portul Constanța în semn de protest.

Care este varianta Jandarmeriei Române

Ca urmare a informațiilor apărute in spațiul public prin care se acuză o "capcană" a Jandarmeriei pentru protestatari, Centrul de Informare Publică al Jandarmeriei Române face următoarele precizări:

„În data 16.01.a.c., coloana de protestatari, formată din 47 de autovehicule, se deplasa pe autostrada A4 venind dinspre DN39, fiind însoțită de o autospecială de jandarmi, cu direcția către Port. Întrucât accesul spre Port era blocat de o coloană de tiruri, echipajul de jandarmi și autovehiculele protestatarilor au fost nevoite să staționeze, ca urmare a acestui blocaj. Având în vedere că, la acel moment existau alte blocaje în dreptul porților 7 și 9 din Port, echipajul de jandarmi a primit o nouă misiune, fiind redirecționat către aceste zone.
 Întrucât drumul către Port era blocat, autospeciala jandarmeriei a întors pe contrasens, pe banda de urgență, având pornite semnalele luminoase, pentru deplasarea de urgență spre zona porților 7 și 9. 

Înainte de efectuarea acestei manevre, un jandarm a coborât din autospecială, observând că o parte dintre autovehiculele intenționează să o ia pe contrasens, punându-le în vedere acestora că trebuie să staționeze în locul unde se aflau. Menționăm că niciun reprezentant al echipajului de jandarmi nu a făcut semne spre coloana protestatarilor, care să indice faptul că aceștia trebuie să-i urmeze. Deplasarea autovehiculelor care făceau parte din coloana de protestatari, pe contrasens, a fost o decizie exclusiv a  acestora, fără a fi rezultatul unei indicații din partea forțelor de ordine”, se arată în comunicatul Jandarmeriei Române.