MENIU

Zeci de migranţi, depistaţi când încercau să treacă ilegal graniţa în Ungaria, în camioane

Foto cu caracter ilustrativ / Poliția de Frontieră

Peste 20 de migranţi din Pakistan, India, Afganistan, Bangladesh şi Nepal au fost prinși când încercau să treacă ilegal graniţa în Ungaria, în ultimele 24 de ore. Ei au fost descoperiți în trei camioane cu mărfuri care se îndreptau spre Germania.

În Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, în două dintre camioane, conduse de un turc și un bulgar, au fost descoperiți ascunși 18 migranți. Conform documentelor de însoțire a mărfii, șoferii transportau piese și bare metalice, pentru societăți din Germania.

„În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit al celor două mijloace de transport. Astfel, în compartimentele pentru marfă ale automarfarelor au fost descoperiţi, ascunşi, 18 cetăţeni din Pakistan, Bangladesh, Nepal şi Afganistan, majoritatea solicitanţi de azil în ţara noastră", a informat, marţi, Poliţia de Frontieră Arad.

La Vărşand, poliţiştii de frontieră au verificat un camion condus de un bărbat din Bulgaria, care transporta acumulatori auto pentru o societate comercială din Germania. În remorcă se aflau şi şase migranţi din Pakistan şi India, cu vârste cuprinse între 21 şi 41 de ani, majoritatea solicitanţi de azil în ţara noastră.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră fac cercetări suplimentare. 

Mai multe articole despre:
migranti ascunsi frontiera ungaria