MENIU

Zeci de medici din Botoșani cer ca vaccinarea să fie OBLIGATORIE. Autoritățile locale anunță un MARATON al imunizărilor, de săptămâna viitoare

Vaccin anti-Covid19

Medicii din Botoșani cer ca vaccinarea să fie obligatorie. Cadrele medicale trag un semnal de alarmă și susţin că acest proces nu ar trebui sa fie voluntar. Autorităţile spun că, până acum, 9% din populaţia oficială a judeţului este vaccinată cu prima doză de vaccin, relatează Realitatea PLUS.

Cifrele Direcției de Sănătate Publică (DSP) Botoșani arată că doar 37.000 de persoane s-au imunizat cu prima doză de vaccin anti-Covid. Procentul de vaccinare este puțin peste 9%, iar ca soluție medicii din Botoșani gândesc ca vaccinarea să fie obligatorie.

Paul Șerban, un medic de familie din Botoșani, spune însă că ideea celor două doze de vaccin nu este cea mai potrivită și că oamenii se arată reticenți să se vaccineze de două ori. Potrivit medicului, ideea unei singure doze ar fi mai potrivită, oamenii poutând fi mai deschiși la o astfel de soluție. 

Avocatul Artin Sarchizian: Oamenii trebuie convinși și nu constrânși să se vaccineze

Prefectul de Botoșani, Dan Nechifor, a anunțat, într-o intervenție telefonică la Realitatea PLUS, startul unui maraton al vaccinării, începând de  săptămâna viitoare

"Șase caravane mobile în județul Botoșani. Săptămâna viitoare va începe un maraton de vaccinare la Sala Sportului din municipiu. Botoșănenii vor putea veni aici fără programare. Centrul va funcționa pe perioada weekend-ului, ulterior urmând să demarăm astfel de campanii și în restul orașelor", a spus Dan Nechifor.

Prefectul susține că oamenii nu se temn "neapărat" de posibilele reacții adverse ale vaccinului anti-Covid, subliniind că inclusiv preoții și-au oferit suportul pentru a ajuta autoritățile locale în această campanie de imunizare. 

Citește și Medicul Gindrovel Dumitra: Acoperire vaccinală se va obține cu foarte multe eforturi, dar fără a fi nevoie de obligativitate

Mai multe articole despre:
vaccinare obligatorie medici botosani