MENIU

Zeci de livratori de mâncare la domiciliu au fost înșelați. Trei adolescenți sunt luați în vizor de poliție

Trei adolescenți din Tecuci, județul Galați, sunt în prezent anchetați de poliție pentru infracțiuni de înșelăciune și fals, după ce au păcălit 30 de livratori de mâncare din 23 de județe, provocând un prejudiciu de 18.700 de lei. Doi dintre acești tineri au fost reținuți de autorități, potrivit unui comunicat emis de IPJ Bihor.

Ce au transmis autoritățile în acest caz

Perchezițiile au avut loc pe 4 septembrie la locuințele celor trei adolescenți, cu vârste de 16, 15 și 13 ani, fiind efectuate de polițiștii din Salonta, sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta. Cei trei sunt acuzați de comiterea infracțiunilor de înșelăciune continuată, tentativă de înșelăciune și fals informatic.

Conform anchetei, în perioada 29 iulie - 4 septembrie, tânărul de 15 ani a contactat livratori din 23 de județe, plasând comenzi false de mâncare. După plasarea comenzii, livratorii erau direcționați către terminale de plată de tip "Selfpay", fiind convinși să introducă coduri și sume de bani pe motiv că aceștia le vor fi restituiți la livrare. După ce livratorii efectuau plata, tânărul le bloca numerele de telefon, iar banii nu erau returnați.

Tinerii au ajuns în fața oamenilor legii

Investigațiile au relevat că un adolescent de 16 ani i-a influențat pe cei de 15 și 13 ani să comită un total de 39 de astfel de fapte, dintre care două au fost încercări nereușite. În urma perchezițiilor, polițiștii au găsit bani, dispozitive electronice, telefoane și alte medii de stocare, considerate dovezi în caz.

Tinerii de 15 și 16 ani au fost aduși la sediul Poliției Municipiului Salonta pentru audieri, iar ulterior au fost reținuți pentru 24 de ore. Pe 5 septembrie, aceștia au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, iar instanța a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Ancheta este în desfășurare, sub supravegherea unui procuror din Salonta, pentru a se stabili întreaga activitate infracțională a suspecților și pentru recuperarea prejudiciului cauzat. Acțiunile poliției au fost sprijinite de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și de alte unități de specialitate.