MENIU

Rupere de nori în toată țara. Efectele devastatoare ale furtunilor: zeci de copaci rupți, străzi inundate, linii de tren impracticabile. Cele mai afectate judete - UPDATE ISU

Zeci de copaci căzuți în București în urma vijeliei

Furtuna puternică a adus pagube semnificative în toată țara. În București zeci de copaci au căzut secerați de vântul puternic, blocând circulația într-o capitală și așa sufocată de un trafic aglomerat.

În urma sesizărilor, echipajele ISU București-Ilfov intervin pentru a îndepărta arborii prăbușiți, și au transmis lista străzilor afectate:

- Pe strada Iacob Andrei -un copac căzut 
- Pe Șoseaua Giurgiului 88 -un copac căzut 
- Pe Șoseaua Berceni 104 - un  copac cazut
- Pe Strada Constantin Rădulescu Motru x Stanciu - un copac căzut
- Pe Șoseaua Colentina - un copac căzut 
- Pe Aleea Lunguletu-2 copaci căzuți
- Pe Strada Sechelarie - un copac căzut

- Strada Pache Protopopescu - copac căzut
- Bulevardul 1 Decembrie, Chiajna -Element de construcție căzut pe auto
- Strada Clucerului- copac căzut pe auto
- Corbeanca, str. Principala - copac căzut pe carosabil 
- Strada Roșiori - copac căzut pe auto
- Str. Aurel Vlaicu- copac căzut 
- Bd. Kiseleff-Copac căzut
- Balotesti, Șos. Unirii- copac căzut  pe strada
- Otopeni, strada Belgrad-copac pe auto.

- Str Rahmaninov Serghei Vasilievici - copac căzut
- Str. Caloian Județul - copac căzut pe auto
- Str Studioului, Buftea-copac căzut pe auto
- Str. Almașului Mic - copac cazut pe alee
- SNAGOV, int. Fagului - copac căzut

Haos pe calea ferată: Două tronsoane feroviare din centrul și nordul țării sunt acoperite de ape. Traficul feroviar este oprit

Apele au inundat două tronsoane importante ale rețelei feroviare, obligând CFR SA să oprească circulația trenurilor între stațiile Suceava și Văratec și între stațiile Izvorul Oltului și Voslăbeni.

„Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că circulația feroviară este oprită temporar, la această oră, între stațiile Suceava și Văratec, pe raza SRCF Iași, unde linia de cale ferată a fost acoperită de ape, la km 442+800, dar și între stațiile Izvorul Oltului și Voslăbeni, unde nu există tensiune în linia de contact.

Menționăm faptul că, până la retragerea apelor și redeschiderea circulație, pe ambele fire, între Suceava și Văratec, următoarele  trenuri staționeză temporar, în gările Suceava, respectiv Verești: R 5535, IR 1751, IR 1763 și R 5608.

De asemenea, în centrul țării, pe raza SRCF Brașov, se intervine pentru repunerea sub tensiune a liniei de contact pe relația Izvorul Oltului - Voslăbeni. Staționează temporar, până la remedierea deranjamentului, trenurile R 4509, între Izvorul Olt și Izvorul Mureș și IR 1646 în Voslăbeni.
Echipele de intervenție estimează remedierea deranjamentului și repunerea sub tensiune a liniei de contact în circa 1h și 30 de minute.

Transmitem scuze călătorilor pentru disconfortul creat și îi asigurăm că personalul feroviar al  celor două Regionale sunt pe teren pentru monitorizarea zonei inundate, dar și pentru repunerea sub tensiune a intervalului feroviar din centrul țării”, a anunțat operatorul feroviar de stat într-un comunicat.

Copaci căzuți pe DN1 Ilfov - Ciolpani

Copaci doborâți de vijelia puternică în Butimanu, Dâmbovița

Furtună puternică cu grindină în Mârșa, Giurgiu

 

Inundații în Suceava

ISU Suceava a transmis intervențiile echipelor sale, în urma vremii nefavorabile:

Oraș Gura Humorului: o intervenție pentru îndepărtarea materialelor de construcție distruse, la un acoperiș de casă luat de vânt și o intervenție pentru evacuarea apei dintr-o curte.

Comuna Capu Codrului: intervenție pentru evacuarea apei dintr-o curte inundată.

Oraș Salcea: intervenție pentru îndepărtarea materialelor de construcție distruse, la un acoperiș de casă luat de vânt.

Oraș Salcea, localitatea Plopeni: o intervenție pentru tăierea unui arbore căzut pe un autoturism și misiuni de evacuare a apei din două beciuri ale unor gospodării.

Comuna Moara: șase misiuni de evacuare a apei din subsoluri și curți.

Municipiul Suceava: patru misiuni de evacuare a apei dintr-un garaj, un subsol, o curte și din parcarea Gării Suceava Nord (Burdujeni).

Misiunile pompierilor au fost asigurate cu 12 autospeciale de stingere, o autospecială pentru descarcerare și 60 de militari.

ANM menține codul portocaliu de instabilitate atmosferică

Vremea instabilă va continua să facă probleme și în următoarea perioadă. ANM a emis două avertismente de Cod Portocaliu și Cod Galben, care cuprind întreg teritoriul țării.

Avertizarea de Cod Galben vizează intervalul de valabilitate: 2 iulie, ora 10 – 3 iulie, ora 10, iar fenomenele vizate sunt cele de instabilitate atmosferică 

Zonele vizate: În Crișana, nord-vestul Transilvaniei și local în Banat, Maramureș, Muntenia și Moldova, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, intensificări ale vântului (rafale în general de 50...70 km/h), vijelii, grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

Surpriză pe șoselele din România: Un nou indicator rutier a fost introdus prin lege. Ce trebuie să facă șoferii la vederea acestuia

Avertizarea de Cod Portocaliu vizează intervalul de valabilitate: 2 iulie, ora 10 – 3 iulie, ora 10, iar fenomenele vizate sunt cele de instabilitate atmosferică accentuată

Zonele vizate: În Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei și Munteniei, jumătatea de nord a Moldovei și local în Banat și în Maramureș, vor fi perioade cu averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii, cu viteze la rafală în general de 70...90 km/h, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp (1...3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25...40 l/mp și pe arii restrânse de peste 50...70 l/mp.

Notă: miercuri (3 iulie) manifestările de instabilitate atmosferică vor continua, mai ales în centrul și estul țării.

Haos pe calea ferată: Două tronsoane feroviare din centrul și nordul țării sunt acoperite de ape. Traficul feroviar este oprit în aceste zone