MENIU

Zeci de cazuri de infectare cu varianta indiană a Sars-Cov-2 în România. Valeriu Gheorghiță, precizări despre eficiența vaccinurilor

Date la zi despre cazurile de infectare cu varianta indiană a Sars-Cov-2 în România

Varianta indiană a coronavirusului a fost depistată la peste 35 de persoane în țara noastră. Anunțul a fost făcut marți de medicul militar Valeriu Gheorghiță, care a precizat că persoanele testate pozitiv sunt cetățeni veniți din India, nevaccinați.

Gheorghiță a precizat că vaccinurile apărute pe piață sunt eficiente și impotriva acestei variante și a făcut apel la populație să se imunizeze pentru a evita apariția unor noi mutații ale virusului. 

”Au fost, cred, peste 35 de cazuri identificate, s-au efectuat secvenţieri şi este confirmată această tulpină - varianta virală indiană care are mutaţii particulare şi care asociază scăderea activităţii neutralizante a anticorpilor obţinuţi după vaccin şi chiar şi o uşoară creştere a contagiozităţii. Însă nu este un impact asupra beneficiului global al vaccinării, se menţin beneficiile vaccinării cu vaccinurile actuale. Însă, mesajul nostru, ca de fiecare dată, este acela de a creşte într-un timp cât mai scurt numărul de persoane vaccinate, tocmai pentru a reduce circulaţia virusului în populaţie”, a spus șeful CNCAV într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

Medicul militar a precizat că persoanele infectate cu varianta indiană nu erau vaccinate, dar nu au suferit forme severe ale bolii. 
”Noi ne dorim să se continue scăderea zilnică a numărului de cazuri noi tocmai pentru că, în felul acesta, virusul nu mai are o probabilitate crescută să cumuleze noi mutaţii de rezistenţă”, a adăugat medicul. 

Citește și: ”Aproape 4 MILIOANE de români, vaccinați anti-Covid. Valeriu Gheorghiță, date la zi despre rata de imunizare din țară”