MENIU

Zeci de case în pericol din cauza lucrărilor la centură. Locuințele o iau la vale - VIDEO

Mai multe familii din Comarnic riscă să rămână fără acoperiș deasupra capului din cauza lucrărilor la centura orașului. Deși li s-a spus că vor fi afectați doar 130 de metri de pământ, iată că săpăturile muncitorilor ajung până aproape de curțile lor, motiv pentru care malul a început să se surpe.

O familie care își renovase cu greu locuința a fost nevoită să se mute. Mai mult, lucrările sunt în întârziere, iar dacă centura nu va fi gata la timp, Consiliul Județean va trebui să returneze fondurile europene, adică 48 de milioane de euro. 

O familie s-a mutat de teamă că se dărâmă casa

„Am venit într-o zi acasă și am văzut că mi-au tăiat toată livada....nu mai am cum să mă duc acasă.”, spune un român îndurerat.

Daniel și familia lui au fost nevoiți să se mute de urgență din casa în care au locuit de ani de zile și pe care se pregăteau să o renoveze după multă muncă în străinătate. Și-au refăcut deja acoperișul, însă în zadar. Casa a început să se ducă la vale odată cu terenul afectat de săpăturile pe care muncitorii le fac pentru centura ocolitoare a orașului Comarnic.

„Aici e țeava de gaze, e în pericol...pentru toate alea. Nu știu cine poate să zică că poate locui aici....mi-a pus jos pomii fructiferi.”, a completat omul.

Oamenii spun că inițial au fost înștiințați că vor fi afectați doar 130 de metri de pământ, însă lucrările au ajuns până la poartă. Muncitorii se apără și spun că așa e proiectul. Din păcate, alte 60 de familii riscă să ajungă în aceeași situație.

Primar: „Nu e nicio problemă! Nu se dărâmă nimic!”

Între timp, primarul și viceprimarul neagă că ar fi vreo problemă.

„Se prăbușesc casele? Eu zic că nu se prăbușesc.”, a declarat primarul.

„Dacă acea proprietate va fi afectată, domnii vor fi despăgubiți sau se repară ce se strică.”, a completat viceprimarul.