MENIU

ZBORUL MH370 ar putea rămâne veşnic UN MISTER

<p>De ce avionul DISPĂRUT nu poate fi găsit? Ce se &icirc;nt&acirc;mplă cu o aeronavă care se prăbuşeşte &icirc;n apă</p>

Soarta zborului MH370 ar putea rămâne veşnic un mister, avertizează oficialii ce coordonează ancheta. Potrivit acestora, căutările din oceanul Indian nu au produs niciun rezultat până în prezent. Asta în vreme ce jurnaliştii scriu că lipsa de comunicare şi profesionalism a întârziat operaţiunile de căutare timp de zile întregi.

"Căutarea aparatului de zbor s-ar putea prelungi la nesfârşit", susţine Khalid Abu Bakar, şeful forţelor de ordine din Kuala Lumpur. Acesta a recunoscut faptul că anchetatorii nu au încă niciun răspuns concret privind soarta avionului Malaysia Airlines.

Oficialii malaezieni au avut o întrevedere privată cu zeci de familii ai pasagerilor care se aflau la bordul avionului Boeing 777. Întâlnirea a avut loc după ce rudele şi-au exprimat nemulţumirea faţă de modul în care Malaezia a gestionat căutările, cât şi faţă de lipsa informaţiilor privind soarta celor dragi. Organizatorii au refuzat să ofere presei detalii despre discuţii.

The Guardian scrie că lipsa de coordonare între zecile de agenţii şi state diferite ce iau parte la căutări a întârziat întreaga operaţiune. Anchetatorii susţin că avionul s-a prăbuşit în oceanul Indian, la vest de Australia, dar căutările nu au adus la lumină niciun fragment. Jurnaliştii scriu că majoritatea suspiciunilor planează asupra celor doi piloţi şi a membrilor echipajului. Zborul MH370 a dispărut pe 8 martie, pe ruta Kuala Lumpur - Beijing.