MENIU

Zăpezi uriașe fără precedent, ambulanțe blocate în nămeți - Vortexul polar a îngropat județe întregi sub nămeți de 2 metri

Zapada

Furtuna de zăpadă face prăpăd în județele din nord-vestul țării. Autoritățile abia reușesc să deszăpezească zecile de drumuri blocate, iar marile orașe deja sunt blocate de ambuteiaje cu tiruri. Zeci de mii de familii nu mai au curent electric, în timp ce stau cu troienii de 2 metri la porțile caselor. Localități întregi rămân înzăpezite pentru că au expirat contractele de deszăpezire, iar în unele locuri abia mai intervin două utilaje. 

După ce vortexul polar a îngropat sub nămeți cele 6 județe din nord-vestul țării, utilajele de deszăpezire au intervenit să deblocheze cele 26 de drumuri județene.

Zeci de mii de familii au rămas în beznă. La Botoșani, peste 12.000 de gospodării nu mai au curent electric.

Așa arată tot mai multe localități. Troienii de zăpadă depășesc 2 metri.

Bolnavii așteaptă cu sufletul la gură echipajele medicale. Unele ambulanțe din Suceava și Botoșani au stat și câte 8 ore blocate în nămeți. Ambulanțierii intervin acum cu șenilate.

Furtuna de zăpadă a creat ambuteiaje fără precedent. Toate transporturile cu marfă care trebuiau să ajungă în Botoșani, Suceava și Iași, s-au blocat tocmai din județul Neamț, la peste 100 de kilometri distanță.

Unde nu sunt închise de zăpadă, drumurile sunt blocate de tiruri.

După ce a fost redat circulației, DN2 a fost complet blocat de camioane.

La Iași, sătui să mai aștepte intervenția utilajelor de deszăpezire, niște localnici și-au improvizat un iglu.

Pentru tot mai multe localități din Botoșani și Iași au expirat contractele de deszăpezire la jumătatea lunii martie.

Localnicii sunt disperați și dau vina pe autorități că nu iau măsuri. În continuare, oamenii rămân blocați cu troienii de 2 metri la porțile caselor. 

 

Mai multe articole despre:
vremea anm zapada