MENIU

Xi Jinping ar fi suferit un accident vascular cerebral. Informația vine de la o cunoscută opozantă a regimului comunist chinez

Liderul comunist de la Beijing are 71 de ani (foto: Profimedia)

Președintele chinez Xi Jinping ar fi suferit un accident vascular cerebral, potrivit unei informații oferite de o cunoscută opozantă a regimului de la Beijing. Potrivit acesteia, accident s-ar fi produs chiar la a treia sesiune plenară a Comitetului Central al Partidului Comunist chinez. Autoritățile nu au comentat încă aceste informații.

Jennifer Zeng, o scriitoare și activistă pentru drepturile omului, persecutată în China, a relatat că președintele chinez Xi Jinping ar fi suferit un accident vascular cerebral la a treia sesiune plenară a Comitetului Central al Partidului Comunist din China.

Autoritățile chineze nu au comentat încă aceste informații. Xi Jinping a împlinit 71 de ani pe 15 iunie.

Se știe că din 2018, Parlamentul chinez a abolit limitele mandatului pentru președinte, astfel încât Jinping să poată conduce țara pe viață. Așa că, la 10 martie 2023 a fost ales pentru a treia oară în funcția de secretar general al Partidului Comunist Chinez și președinte al Consiliului Militar Central al Republicii Populare Chineze.

Jennifer Zeng este o activistă pentru drepturile omului și scriitoare, care a fost supusă represiunii în China pentru practicile și exercițiile ei de meditație Falun Gong (o învățătură care promovează onestitatea și compasiunea, similar cu yoga).

Mai multe articole despre:
Xi Jinping avc china comunist putin