MENIU

Vremea se schimbă radical în weekend. Unde vor fi furtuni și unde lovește canicula

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat o schimbare semnificativă a vremii începând din acest weekend, aducând cu sine furtuni puternice și temperaturi extrem de ridicate. Conform prognozei meteo pentru următoarele șase zile, vremea va deveni din ce în ce mai călduroasă, cu maxime ce vor depăși 35 de grade Celsius în anumite regiuni ale țării.

Prognoza meteo pentru miercuri și joi

În următoarele două zile, cerul va fi senin, cu vânt slab și temperaturi minime cuprinse între 8-9 grade în estul Transilvaniei și 21-22 de grade pe litoral. În zonele depresionare, este posibil să se formeze ceață spre dimineață.

În București, vremea va fi de asemenea senină, cu vânt slab și temperaturi minime între 15 și 18 grade Celsius.

Prognoza meteo pentru joi și vineri

De joi începând, vremea se va încălzi treptat, atingând valori călduroase în majoritatea regiunilor și, pe alocuri, caniculare în sudul țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și posibilitatea unor averse slabe în zonele montane și în regiunile vestice și nord-vestice. Temperaturile maxime vor oscila între 28 și 35 de grade Celsius, iar cele minime între 13 și 22 de grade, cu valori mai scăzute în estul Transilvaniei.

În București, vremea va fi călduroasă, cu o temperatură maximă de aproximativ 34 de grade Celsius și minimă între 17 și 19 grade.

Prognoza meteo pentru vineri și sâmbătă

Vremea va deveni caniculară în sud-vestul, sudul și estul țării, cu disconfort termic în creștere în Oltenia și Muntenia. În alte regiuni, temperaturile vor fi apropiate de normalul sezonier. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și posibile averse, descărcări electrice și vijelii în zonele montane și local în Maramureș și Transilvania. Temperaturile maxime se vor situa între 26 și 36 de grade Celsius, iar cele minime între 11 și 23 de grade.

În București, vremea va fi caniculară în orele amiezii, cu o temperatură maximă de 35-36 de grade Celsius și o minimă de 18-20 de grade.

Prognoza meteo pentru sâmbătă și duminică

În acest interval, vremea va rămâne călduroasă, cu temperaturi caniculare în sudul și sud-vestul țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și ploi slabe doar izolat, în special în zonele montane. Temperaturile maxime vor varia între 28 și 35 de grade Celsius, iar cele minime între 10 și 23 de grade.

În București, vremea va fi călduroasă și caniculară, cu disconfort termic ridicat, cu maxime de 34-35 de grade Celsius și minime de 19-21 de grade.

Prognoza meteo pentru duminică și luni

Vremea se va menține călduroasă, cu temperaturi caniculare în sudul și sud-vestul țării, iar disconfortul termic va persista. Temperaturile maxime vor fi între 29 și 36 de grade Celsius, iar cele minime între 9 și 23 de grade. Cerul va fi variabil, cu posibile ploi slabe în nordul și estul țării, iar vântul va sufla slab până la moderat.

În București, vremea va fi caniculară, cu o temperatură maximă de 35-36 de grade Celsius și minimă de 18-21 de grade, cerul fiind variabil și vântul slab până la moderat.