MENIU

Vremea rea face ravagii, în țară: copaci doborâți de vânt, străzi și curți inundate. Drum blocat de o alunecare de teren

Vremea rea face ravagii, în țară: copaci doborâți de vânt, străzi și curți inundate. Drum blocat de o alunecare de teren / Foto: Arhivă

Vremea extremă face mari probleme în continuare. În Argeș, o alunecare de teren a blocat un drum, iar șoferii au rămas împotmoliți în nămol. În schimb, în nordul țării, la Suceava a lovit o furtună cu grindină, iar pe străzi s-au format adevărate mormane de gheață, de parcă ar fi nins. Vântul, pornit ca din senin, a bătut cu putere în timpul ploii cu gheață și a rupt mai mulți copaci. 

O vijelie de câteva minute, care a venit cu ploaie, dar și cu gheață, a făcut pagube în Suceava și în împrejurimi. Un drum de acces spre comuna Ipotești a fost blocat de salcâmii căzuți. Iar într-unul din cartierele orașului, străzile au fost inundate și mai mulți copaci au fost puși la pământ. 

În unele locuri, gheața s-a adunat în adevărate mormane.

Mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava au îndepărtat copacii și au evacuat apa din beciurile și curțile mai multor gospodării, potrivit realitateadeneamt.net.

În județul Argeș, au făcut însă ravagii ploile torențiale. În comuna Lerești, în urma unei alunecări de teren, un drum a fost acoperit de pământ și crengi de copaci, iar circulația a fost întreruptă. Mai multe mașini au rămas blocate în nămol.

Jandarmii și pompierii au intervenit zeci de minute pentru a-i scoate pe șoferii blocați.

Autoritățile încearcă acum să elibereze zona de tonele de aluviuni care au ajuns pe drum și care blochează circulația.