MENIU

Vremea de FLORII. Prognoza meteo pentru Duminica Floriilor. Aşa va fi vremea şi de Paşte

Duminica Floriilor. Ce NU ai voie să faci înainte de Florii

Vremea de Florii. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, îndeosebi după-amiaza. Astfel de fenomene se vor semnala în zona de munte şi în sud-vest şi pe arii restrânse în restul ţării. Izolat, cantităţile de apă vor putea fi mai însemnate şi vor fi condiţii de grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 13 şi 24 de grade.

Vremea de Florii. De Florii, pe 23 aprilie, vremea va deveni în general instabilă.

Vremea de Florii în Bucureşti

Vremea de Florii. În Capitală, spre seară vor fi condiţii pentru averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 de grade.

Vremea de Florii la munte

Vremea de Florii. La munte vremea va fi în general instabilă, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat, cantităţile de apă vor fi mai însemnate şi va cădea grindină. Spre sfârşitul nopţii, pe creste, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vor fi 13 grade la Paltinis, 14 la Predeal, 11 la Semenic, 12 la Sinaia, 13 la Arieseni şi 8 pe Ceahlau Toaca.

De Florii, la munte instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, îndeosebi după-amiaza şi noaptea. Vor fi şi condiţii de grindină.

Vremea de Florii. Spre seară în zonele de creastă, trecător ploile se pot transforma în lapoviţă. Local cantităţile de apă vor depăşi 15 l/mp, izolat 20 l/mp. Începând cu orele nopţii vremea va intra într-un proces de răcire, începând cu masivele vestice. Aşadar maximele vor fi de 10 grade la Paltinis, 13 la Predeal, 6 la Semenic, 10 la Sinaia, 10 la Areiseni şi 6 pe Ceahlau Toaca. 

Prognoza metro pe două zile

Sâmbătă, de Sfântu Gheorghe, vremea va fi în general instabilă, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente în regiunile din jumătatea vestică a ţării şi la munte, unde cantităţile de apă vor fi mai însemnate. Izolat va cădea grindină.

Temperaturile maxime, în scădere faţă de cele de sâmbătă în majoritatea zonelor, vor fi cuprinse între 13 si 21 de grade.

În capitală, vremea va fi în general instabilă. Vor fi înnorări şi averse, posibil însoţite de descărcări electrice si de intensificări de scurtă durată ale vântului. Dimineaţa, 9-11 grade iar maxima zilei, 16...17 grade.

Luni, 25 aprilie, vor fi averse şi descărcări electrice în majoritatea zonelor ţării. La munte, precipitaţiile vor fi mixte, iar în zona înaltă vor predomina ninsorile. Izolat, cantitătile de apă vor fi însemnate şi se menţin condiţii de grindină. Temperatura aerului, în scădere accentuată în regiunile din jumătatea nordică a ţării, va avea maxime cuprinse între 6 grade în nordul Moldovei si 20 grade în Lunca Dunării.

În Bucureşti or fi averse, posibil descărcări electrice şi unele intensificări ale vântului. Dimineaţa, in jur de 9 grade şi la amiază, in jur de 17 grade. 

Obiceiuri de FLORII. Tradiţii pentru spor în casă şi sănătate

Se spune că un credincios care se împărtăşeşte de Florii are şansa să i se împlinească orice dorinţă. Acesta trebuie să-şi pună în gând o dorinţă, când se apropie de preot, să primească sfânta împărtăşanie.

Salcia este nelipsită la sărbătoarea Floriilor. Credincioşii merg la slujbă cu ramurile şi după ce sunt sfinţite le pun la icoane, geamuri, uşi, porţi sau le utilizează în gospodărie.

Obiceiuri de FLORII. În ziua de Florii se curăţă mormintele şi se împodobesc cu ramuri de salcie.

Floriile 2016. Superstiții de Duminica Floriilor. Ce trebuie neapărat să facă fetele nemăritate

Obiceiuri de FLORII.  Pe ramurile pomilor fructiferi, pe butucii viţei de vie, pe stupi şi la ferestre se agaţă ramuri de salcie, pentru ca toţi membrii familiei să se bucure de prosperitate şi de sănătate. De asemenea, pe ogoare şi în grădini, se îngroapă mugurii salciei sub prima brazdă, tot pentru efectul lor miraculos, care atrage belşugul.

Vitelor li se pun în mâncare mâţişori de salcie, pentru a fi sănătoase tot anul şi pentru a face viţei sănătoşi. 

Obiceiuri de FLORII. Cei care au ţinut post se pot delecta cu mâncăruri din peşte. De Florii, este dezlegare la peşte şi se spune că preparatele au putere de vindecare asupra celor care le prepară şi apoi le mănâncă.

De FLORII e dezlegare la peşte. Cum prepari cel mai bun peşte la cuptor

În seara din ajunul Floriilor, în unele zone, se mai păstrează obiceiul de a participa la un pelerinaj care porneşte de la o biserică şi se încheie la o altă biserică. 

MESAJE DE FLORII, SMS-URI DE FLORII, URĂRI DE FLORII. Cele mai frumoase mesaje şi urări de FLORII

Obiceiuri de FLORII. Pentru sănătatea familiei, se aerisesc hainele, se termină curăţenia casei şi se stropeşte toată gospodăria cu agheasmă.

Este bine ca fetele care nu sunt căsătorite să scoată zestrea afară, la soare şi s-o împodobească cu flori. Este un obicei prin care, în ziua de Florii, păstrând rânduiala Postului, tinerele se roagă Mântuitorului Iisus să le dea sănătate şi să le aducă ursitul mai repede.

Obiceiuri de FLORII. Superstiţii în jurul Sărbătorii Floriilor

În Muntenia, în ziua de Florii oamenii nu se spală pe cap, pentru că este duminica în care înfloresc pomii, şi din acest motiv, cei care nu respectă tradiţia vor încărunţi;

Tradiţii de FLORII. Conform vorbelor din popor, aşa cum va fi vremea în Duminica Floriilor, la fel va fi şi în prima zi de Paşte;

Superstiţiile de Florii legate de vreme nu se încheie aici. Unele spun că broaştele vestesc prin cântecul lor o vară lungă şi frumoasă;

Floriile. Ce trebuie să faci în Duminica Floriilor pentru a avea noroc

Tradiţii şi obiceiuri de FLORII. Fetele îşi visează ursitul. În unele zone, fetele pun în noaptea de Florii busuioc sub pernă, pentru a deveni mai frumoase şi pentru ca, în acel an, cu puţin noroc, să se mărite;

În unele zone ale ţării, locuitorii de la sate se încing cu ramurile de salcie peste mijloc. Astfel, spun ei, sunt protejaţi de boli şi devin mai rezistenţi;

Tradiţii de FLORII. Cei care mănâncă muguri de salcie după slujba de sfinţire se vor tămădui de boli şi îşi vor întări sistemul imunitar şi pe viitor;

Superstiţiile de Florii spun că persoanele care nu vor să cinstească aşa cum se cuvine această sărbătoare se vor umple de pistrui;

Tradiţii de FLORII. Se mai spune că din această zi, urzicile înfloresc şi nu mai sunt comestibile.