MENIU

Vremea 18 iulie: Continuă fenomenele meteo extreme peste România - caniculă, furtuni și vijelii în toată țara

Vremea 18 iulie - Canicula continua

Vremea în data de 18 iulie este în continuare cu temperaturi foarte ridicate dar și cu vijelii și furtuni în foarte multe zone. 

Vremea în sud și vest: caniculă și disconfort termic ridicat

În Oltenia, Muntenia, Banat, local în Crișana, Dobrogea, Moldova și sud-vestul Transilvaniei, valul de căldură se va menține și va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 30 și 39 de grade, cu cele mai ridicate valori în Câmpia Română. Cerul va fi variabil, dar după-amiaza și seara vor apărea înnorări, averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului (pe arii restrânse viteze la rafală în general de 55...65 km/h) și vijelii. Izolat va cădea grindină, iar cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp.

Vremea în centrul și estul țării: instabilitate atmosferică și ploi torențiale

În centrul, estul și sud-estul țării, vremea va fi călduroasă, dar nu la fel de toridă ca în sud și vest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 și 34 de grade. Cerul va fi variabil, dar mai ales după-amiaza și seara vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului (pe arii restrânse viteze la rafală în general de 55...65 km/h) și vijelii. Izolat va cădea grindină, iar cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp.

Vremea în București: caniculă și furtuni

Și în București, valul de căldură și canicula vor persista. Disconfortul termic se va menține accentuat, iar indicele temperatură-umezeală va continua să depășească pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă va fi de 37...39 de grade. Cerul va fi variabil, dar în orele serii probabilitatea pentru fenomene asociate instabilității atmosferice va fi în creștere. Se vor semnala înnorări temporar accentuate, descărcări electrice, intensificări ale vântului și averse.

Vremea la munte: cald și instabil

La munte, vremea se va menține caldă. Cerul va fi variabil, iar după-amiaza se vor semnala înnorări temporar accentuate. Pe arii restrânse vor fi averse, descărcări electrice, vânt puternic și izolat grindină.

Vremea la mare: căldură și soare

La mare, vremea va fi călduroasă. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 și 31 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare după-amiaza. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 24 și 26 de grade.

Prognoza meteo pentru întreaga săptămână

Vremea va rămâne călduroasă și instabilă în următoarele zile, cu maxime ce vor oscila între 25 și 35 de grade. În sud și vest, canicula și disconfortul termic vor persista, iar în restul țării vor fi perioade cu înnorări, averse, descărcări electrice și vijelii. La munte, vremea va fi în general frumoasă, cu cer variabil și ploi izolate. La mare, vremea va fi plăcută, cu soare și temperaturi de până la 30 de grade. Temperatura apei mării va fi de aproximativ 25 de grade.

Mai multe articole despre:
vremea 18 iulie canicula meteo anm