MENIU

Vremea 1 septembrie 2024. Noi ALERTE! Ce urmează după furtunile de Cod roșu

Urmările dezastrului de la Mangalia (Furtuni România - Official Meteo Group)

Astăzi, vremea va fi călduroasă si cu disconfort termic ridicat în special în vestul, nord-vestul si parţial în centrul și sudul tarii, iar local în Banat si pe alocuri în Crişana si vestul Olteniei va fi caniculă.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în sud-estul teritoriului și vor fi perioade cu averse și trecător descărcări electrice în Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogea, dar pe alocuri ai la munte.

Izolat cantitățile de apă vor putea depăși 15-20 de litri pe metrul pătrat. Vântul va sufla slab și moderat, local cu intensificări pe parcursul zilei în regiunile extracarpatice și la munte.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 25 şi 35 de grade.

În București, vremea va fi călduroasă.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare la începutul zilei, iar vântul va suflă slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 32 de grade.

La munte, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și pe arii relativ restrânse averse și trecător descărcări electrice, în special în masivele estice și sudice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crește. Valorile termice nu vor avea variații semnificative.

La mare, vremea va fi relativ normală termic. Cerul va fi temporar noros și, trecător, vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durata ale vântului. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 28 de grade. Temperatura apei marii va avea valori de 23-26 de grade.