MENIU

Vreme extremă în lume: case distruse, mai mulți morți și zeci de răniți! Unde au lovit vijeliile și tornadele devastatoare

Furtuna Mathis/ Profimedia

Vremea extremă a făcut prăpăd în lume. Furtuna Mathis, care vine mâine și peste România, a lăsat mii de oameni în beznă în Marea Britanie. Și în Franța a făcut prăpad. Un om a murit după ce un copac a căzut peste el. Iar Statele Unite au fost măturate de zeci de tornade și au lăsat în urmă victime și pagube uriașe. În statul Arkansas, doi oameni au fost uciși, iar mai multe case și mașini au fost distruse de viitură. 

Acestea sunt imaginile dezastrului lăsat în urmă de tornada devastatoare care a distrus orașul Little Rock din statul american Arkansas. Tornada a ucis doi oameni și a rănit alte câteva zeci. Acoperișurile caselor au fost luate de furtună, copacii au fost puși la pământ și mai multe mașini au fost distruse.

"Este cel mai groaznic lucru prin care am trecut. Încă tremur. Am fugit cât de repede am putut către baie mi-am acoperit capul și am auzit o explozie puternică", a povestit unul dintre supravietuitori.



În nordul ţării, în statul Illinois, o persoană şi-a pierdut viaţa după ce acoperișul unei săli de spectacole s-a prăbușit în timpul unui concert de heavy metal. Alți peste 20 de spectatori au fost grav răniți.

Spitalul din Arkansas, singurul centru major de traumatologie din regiune, a declarat stare de alertă de nivel 1 pentru victime în masă.




Și în Marea Britanie vremea s-a dezlănțuit. Furtuna Mathis a doborât copaci și stâlpi de electricitate și mii de oameni au rămas în beznă. Mai multe drumuri au fost blocate, iar sute de zboruri anulate.



Aceeaşi furtună a făcut victime în Franţa. Un bărbat a murit după ce un copac a căzut pe el. 

Mai multe articole despre:
vreme extrema vijelii tornade morti raniti