MENIU

Vreme de VARĂ! De marţi, începe! Prognoza meteo pe trei zile

Vreme de VARĂ! De marţi, începe! Prognoza meteo pe trei zile

Marţi, vremea va continua să se încălzească, devenind cu mult mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă. Temperaturile maxime vor avea valori de la 10...11 grade pe litoral, pânã în jur de 28 de grade în sud-vest.

Cerul va fi variabil, mai mult senin în sud-est şi cu înnorări trecătoare în celelalte regiuni. Pe arii restrânse la munte şi izolat în regiunile nordice şi de nord-est, mai ales după-amiaza şi seara, vor fi averse slabe şi descărcări electrice. Vântul va avea unele intensificări pe crestele montane, în nord-vestul ţării şi în deltă. Izolat, dimineaţa, va fi ceaţă.

În Capitală, vremea se va menţine frumoasă şi va continua să se încălzească. Dimineaţa, 6-8 grade şi la amiază, 25-27 de grade. Cerul va fi senin, cu înnorări trecătoare după-amiaza şi seara.

La munte, vremea va continua să se încălzească, până la valori cu mult mai ridicate decât mediile climatologice, specifice perioadei. La amiază vor fi 18 grade la Păltiniş, 20 la Preadeal, 16 grade la Semenic, 17 la Sinaia, 17 la Arieseni şi 11 grade la Vf. Toaca din masivul Ceahlau. Pe arii restrânse, mai ales după-amiaza şi seara, vor fi averse slabe şi descărcări electrice.

Miercuri, vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată, cu temperaturi maxime de la 12 -13 grade pe litoral şi în zona Deltei, până la 28...29 de grade în extremitatea sud-vestică şi de sud a ţării. Cerul va fi mai mult senin cu înnorări spre seară, în vestul ţării şi la munte. Doar izolat, în zonele montane, vor fi averse slabe şi descărcări electrice, iar pe creste dar şi în Delta Dunării, vântul va avea unele intensificări.

În Capitală, vremea se va menţine frumoasă şi va continua să se încălzească. Dimineaţa, în jur de 10 grade şi la amiază, 27-28 de grade.

Joi, chiar mai cald decât miercuri. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14...15 grade în nordul litoralului şi 30 de grade în Lunca Dunării, la Giurgiu. În zonele de deal şi de munte, pe arii restrânse, vor fi averse slabe şi descărcări electrice. În restul ţării, astfel de fenomene se vor semnala cu totul izolat. Vântul se va intensifica spre seară în sudul Banatului şi la munte.

Mai multe articole despre:
meteo prognoză meteo meteo marţi