MENIU

VREM PETROM ÎNAPOI: „Mă alătur inițiativei. Vreau ca statul să-l naționalizeze. Ajunge cu umilința poporului român!” - Vocea ta contează!

Românii semnează masiv petiția inițiată în premieră națională de postul nostru de televiziune. Petrom este a României, ne vrem petrolul înapoi - spun cei mai mulți dintre oamenii care s-au alăturat demersului Realitatea PLUS. Românii pot semna pe petitieonline.com/vrem_petrom_inapoi.  Vocea voastră, a tuturor, contează! Intrați pe realitatea.net și răspundeți la întrebarea: DORIȚI CA PETROM SĂ REVINĂ STATULUI ROMÂN? Rezultatele ÎN TIMP REAL pot fi văzute AICI.

Campanie Realitatea PLUS: ”Vrem Petrom înapoi!” Alexandra Păcuraru: Vom strânge semnături pentru declanșarea unui referendum

Realitatea PLUS a început o campanie prin care dorim recuperarea companiei petroliere Petrom - naționalizarea companiei. Dorim să îndreptăm lucrurile, iar asta se poate realiza printr-un referendum. Realitatea PLUS a început demersurile pentru obținerea de semnături, astfel încât să forțăm autoritățile să declanseze o astfel de procedură prin care să recuperăm compania, să recuperăm profiturile pe care le-a obținut compania de la înstrăinare și până acum, precum și despăgubiri. 

Iată ce spun românii în mesajele trimise pe adresa de mail vrempetrominapoi@realitatea.net

Marian Badicu: Și eu, ca foarte mulți români, vreau ca statul român să naționalizeze Petrom-ul, deoarece firma austriacă nu și-a respectat clauzele din contractul de privatizare.

Mihail Plinga: Vrem Petrom înapoi! Rușii cheltuie enorm cu spionajul și destabilizarea occidentului! Treziți-vă cât nu e prea târziu!

Mihai Badea: Treziți-vă, români! Am fost furați sistematic până acum cu sprijinul unor conducători trădători. Să semnăm referendumul pentru RECUPERAREA TUTUROR RESURSELOR NATURALE vândute pe nimic. Referendumul trebuie OBLIGATORIU să prevadă că orice negociere privind resursele țării să se facă NUMAI PRIN REFERENDUM. Să nu mai hotărască câțiva politicieni viitorul nostru. Gata! Români, nu mai fiți nepăsători. Avem o țară prea bogată ca să trăim în sărăcie și umilință. Acționați imediat. Semnați petiția. Sa ne recâștigam demnitatea. Sa fim mândri ca suntem romani!

Cristian Severus:  Mă alătur inițiativei pentru că ajunge cu umilința poporului român. Cred că motivele pentru renaționalizarea Petrom-ului sunt corecte. Nerespectarea clauzelor contractuale. Pe unde au trecut firmele austriece, numai jale și tristețe. Nu au făcut nimic altceva decât să transfere profiturile în afara României, au făcut un lobby pentru distrugerea industriei chimice din România.

Palihovici Lucian Silviu: Vrem Petrom-ul înapoi românilor. Nu neapărat din cauza atitudinii Austriei față de România. Ci din cauza faptului că a fost vândut pe bani de țigări, câțiva oameni s-au îmbogățit peste noapte și noi, ca nație suferim. Pe lângă faptul că a fost cumpărată pe bani de nimic, austriecii dictează prețul în țara noastră. Ne-am saturat să plătim aproape 1.5 € / litru și salariile să fie de aproximativ 600 € pe lună. Nu mai vorbim de facilitățile financiare pe care le au față de alte companii. De ce companiile românești mici și mijlocii sunt jupuite de taxe, impozite și amenzi aberante și giganții scăpa?

Marika Maerusan: Întreaga populație dorește înapoierea OMV. Am fost umiliți prin neacceptarea din cauza Austriei, în spațiul Schengen.

Sorin Barbu: Bună ziua! Sunt un român, un fost militar, un pui de dac. Noi, ca și români, vrem ca toate resursele naturale ale solului și subsolului, terenuri agricole, resurse energetice, apele minerale, pădurile, munții, să fie ale României nu ale străinilor, să fim ROMÂNI, nu sclavi. Cine vrea afacere în România să vină și să facă de la zero. Nimeni din lumea asta nu ne vrea binele, toți vor să exploateze și apoi să plece.

Valeriu Deaconescu: Mă alătur inițiativei pentru că ajunge cu umilința poporului român. Cred că motivele pentru renaționalizarea Petrom-ului sunt corecte. Nerespectarea clauzelor contractuale pe unde au trecut firmele austriece numai jale și tristețe. Nu au făcut nimic altceva decât să transfere profiturile în afara ROMÂNIEI, au facut un lobby pentru distrugerea industriei chimice din România

Chebici Octavian: Vrem toate profiturile de la Petrom să rămână în România! Petrom era cel mai mare contribuabil la bugetul statului!!!

Gheorghe Pricop: Bună ziua! Un demers lăudabil. Sper că-i doar începutul pentru a ne redobândi demnitatea. Numai bine!

Cristian Grigorescu: Atunci când corespunzi tehnic și esti ținut la ușă 11 ani este prea de tot. Acum UE a dovedit că propriile reguli impuse de ei au fost încălcate folosindu-se ca săgeată de Austria și de rezerva Olanda. Cred cu tărie că a venit momentul pentru naționalizarea/răscumpărarea PETROM de la austrieci. Succes și nu ne dezamăgiți!

Florica Crivăț: Vreau naționalizarea PETROM și toate resursele României. Politicienii vor duce la îndeplinire aceste dorințe? Sunt sceptică.

Renata Tănăsescu: Bună ziua! Vă scriu și eu cu dorința și speranța de a ne putea recupera cât de curând toate bogățiile naturale date altora din vestul Europei și nu numai. VREAU PETROM ÎNAPOI ȘI NAȚIONALIZAREA TUTUROR BOGĂȚIILOR ROMÂNIEI!

Rodica Puia: Cine mai încheie contracte păguboase pentru România - să fie acuzați de înaltă trădare și să fie pedepsiți.

Alexandru Alex: Semnez pentru că nu merită efortul făcut de către poporul român pentru a pompa bani poporului austriac. Rușine să le fie pentru limbajul jignitor adresat țării mele.

Ana-Maria Cocos: #M-amsaturatdeimperialisti!!!

Pirghie Lili: Cred că e cazul să ne trezim, noi românii, și să fim mai uniți cum n-am fost până acum. Ne-au umilit prea tare ca să stăm nepăsători. Semnez cu încredere și sper să putem schimba ceva. Locuiesc în zona Sucevei și aș vrea să vedeți cum arată pădurile din zona în urma afacerilor cu lemn cu austriecii și cantitatea imensă de lemn din incinta fabricii deținută de austrieci. La Dornești au tăiat pădurile și au cumpărat pământ de la persoane vârstnice pe 2 lei. De aceea semnez pentru campanie. 

Florin: Bună ziua! Sunt un brașovean care cu bucurie și mândrie se alătură inițiativei dumneavoastră.
Cu ce drept o gașcă de politicieni corupți au vândut ceea ce Dumnezeu ne-a dat cu generozitate ? Nu aveam voie să ne vindem resursele, pentru că ele sunt moștenirea neamului romanesc și nu s-au acumulat din „truda" politicienilor. VREAU Petrom înapoi, vreau să fie și al meu !! Toți acei politicieni care pentru luxul lor, au trădat și vândut tara, să cadă sub blestemul neamului romanesc! Feriți-vă de noi cei VII, ascundeți-vă de mânia celor ADORMIȚI !

Silvian Cru: Forțați mâna politicienilor prin emisiunile dumneavoastră să conceapă un plan pentru a combate defrișările din țară, chiar dacă românii duc lemnul la porțile firmelor austriece, noi instalăm pichete cu echipe de control, populate cu oameni din ANAF, FISC, JANDARMERIE. Fiecare bucățică de lemn să fie evaluată, fiscalizată și am terminat cu defrișările, dar să se respecte cu sfințenie! Vă mulțumesc pentru emisiunile frumoase. Vă mulțumesc, fiindcă sunteți aproape de noi, de oameni!!

Dan Vasilcanu: Vrem Petrom înapoi, desecretizarea contractelor care au la baza avuția națională a României, a românilor de fapt. Vrem până la urmă o naționalizare a tuturor zăcămintelor noastre naturale, care aparțin tuturor, a românilor.

Viorel: În timp ce miliarde de lei merg în Austria, angajații au salarii de mizerie și sunt exploatați ca sclavii. Nu vorbesc de cei cu funcții de conducere! Deci susțin ca Petromul să fie al românilor, iar cei care l-au vândut păgubos, să fie judecați!

Nicu Iorga: Bună ziua. Susțin din tot sufletul ideea dumneavoastră de a ne recupera Petrom cât și alte companii din mâinile austriecilor care defilează la Viena cu steagul rușilor.

Mihaela Racoviță: Bună ziua! Chiar dacă e o inițiativă ce aș fi așteptat-o din partea politicienilor, mă bucur că dumneavoastră sunteți cei care ați reușit să ne dați șansa de a fi uniți, semnând această petiție. O fac din tot sufletul și sper ca pe viitor măcar nepoții noștri să culeagă roadele acestor demersuri. Mulțumiri și Doamne Ajută!

Daniel Stanciu: De ce nu am intrat în Schengen? Răspunsul este simplu. Din cauza lor, a politicienilor români, care ne reprezintă atât în plan intern, cât și internațional. Corupția, slugărnicia și inactivitatea, în interesul poporului. La Parlamentul European sunt principalele cauze care au condus la veto-ul austriac din Consiliul JAI. Celelalte state cu putere de decizie ne-au sprijinit doar verbal, fără a pune presiune pe Viena, care nu reprezintă o forță economică, militară și politică de natură să sperie vestul.

Smaranda Eftimie: Susţin demersul dumneavoastră! A sosit momentul ca poporul român să se trezească. Eliberarea României se poate face numai printr-un fenomen de masă. Flacăra aprinsă acum nu trebuie să se stingă niciodată. România a fost obligată să îşi piardă bogăţiile pas cu pas. Pas cu pas trebuie recuperate. Românii au fost manipulaţi, constrânşi, şantajaţi, iar unii mituiţi pentru a da tot, iar apoi, cei care au dat mită şi ne-au cumpărat pe nimic ne-au acuzat ţara de corupţie. Unii au trădat din nepricepere, alţii din interes, iar cei mai mulţi pentru că s-au trezit fiecare singuri faţă în faţă cu elementul de presiune.

Marian Maxim: Domnilor, remarcabilă inițiativa, dar este necesar ca politicienii noștri să boicoteze și ei, căci dacă ei nu vor face nimic, efectul va fi mult subdimensionat. Trebuie să vedem reacții dure prin blocarea tuturor inițiativelor la nivelul UE. Dacă ei nu fac asta, cam greu să reușim ceva. Să nu mai voteze nimic până nu intrăm în Schengen. Absolut nimic, indiferent de domeniu, indiferent de statul care propune, astfel încât, presiunea să fie pe întreaga UE, nu doar pe Austria, întrucât , sunt mai multe state care ne pun frână, nu doar Austria și Olanda. Nu este respectat tratatul UE.