Vrei să bei mai puţină cafea? Trei produse naturale cu gust asemănător
Dacă doriţi cel puţin să beţi mai puţină cafea în timpul zilei trebuie să ştiţi că există câteva alternative la cafea naturale cu gust asemănător.
Comisia Europeană analizează dacă nu cumva cafeaua devine o problemă de sănătate în unele cazuri. Asta fiindcă potrivit studiilor realizate de ei în 13 ţări, a reieşit că un număr mare de oameni depăşesc 400 de miligrame de cafea pe zi (limita maximă admisă), care înseamnă cam 4 căni de 250 ml. Cei mai mulţi sunt în Danemarca, Olanda şi Germania.
Dacă beţi foarte multă cafea ar fi mai bine să vă gândiţi şi la nişte aleternative, măcar pentru a rări numărul ceştilor zilnie. Pintre altele, e nevoie să apelaţi la alternative la cafea pentru că pot apărea, de exemplu, probleme gastrice.
Există cazuri în care cafeaua poate deteriora mucoasa organelor gastrointestinale şi poate cauza gastrită şi ulcer, conform Adevarul.ro.
Medicii îi atenţionează pe cei care iau des analgezice să aibă grijă în ceea ce priveşte cafeaua. Băutura combinată des cu paracetamol şi alte analgezice poate afecta ţesutul hepatic. Unii pot resimţi după ce beau cafea o stare de nervozitate, pot deveni anxioşi, cu o stare crescut de iritabilitate.
De asemenea, studiile arată că la unele persoane creşte nivelul de stres. De asemenea, specialiştii de la Universitatea Carnegie Mellon au realizat un studiu care arată că excesul de cafea creşte tensiunea arterială.
Iată câteva alternative naturale:
Cicoarea
Este unul dintre cei mai populari înlocuitori pentru cafea. Are o aromă similară cafelei şi nu produce efecte negative. De asemenea, se spune că are efecte în stimularea activităţilor psihice. Este revitalizantă şi combate astenia, depresia sau starea de somnolenţă.
Oshawa
Este prezentată ca un fel de cafea produsă din cicoare, orez şi năut. Ar avea efecte benefice în ceea ce priveşte stimularea capacităţii intelectuale, elimină durerile de cap şi îţi dă energie.
Ceaiul negru
Este tipul de ceai care conţine cofeină, însă în cantităţi mult mai reduse decât cafeaua. Îl puteţi combina cu lapte. Are efecte energizante, însă nu la fel de intense precum cafeaua.