MENIU

Vrei o pizza delicioasă, dar nu ai timp să aștepti livratorul cu orele? Iată soluția de avarie: Pizza la tigaie

Chiar dacă pizza este, în esență, un preparat fast food, de multe ori aștepți chiar și mai mult de o oră ca să ajungă livratorul la tine acasă. Așa că, ai la îndemână soluția de avarie: pizza la tigaie!

Pizza la tigaie nu este o noutate, însă probabil mulți dintre voi încă nu știu cum să o prepare și poate nu știau că este posibil. Ei bine, o să îți arătăm cât de simplă este această rețetă pe care o poți face în doar 10 minute.

Chiar dacă ai impresia că nu se va coace uniform o să vezi că va ieși absolut delicioasă. Nu este foarte diferită de cea făcută la un cuptor electric sau cu gaz, tot ce trebuie să știi este cum să obții acel blat subțire.

Trebuie să știi că nu vei putea coace marginile aluatului exact că într-un cuptor electric sau cu gaz, însă cu siguranță nu vei fi dezamăgit sau dezamăgită de rezultat.

Un mic secret este că pizza să stea cu capac suficient de mult încât să se coacă folosind aburii. Așadar, trebuie să ții cât mai mult capacul până ce se va coace uniform. 

Bineînțeles, va trebui să verifici și după ce vei găti prima pizza, îți vei da seama cât de tare trebuie să ții focul și care este cea mai bună tigaie pentru a încerca această rețetă.

Bineînțeles, trebuie să îți mai spunem că vei avea nevoie de un sos de roșii bun, că cel pe care îl folosești la paște. Sub nicio formă nu trebuie să folosești ketchup, pentru că rezultatul cu siguranță nu va fi pe placul tău!t

Primul pas pentru a face rețeta rapidă de pizza la tigaie este să amesteci făină cu drojdia uscată, iar apoi cu apă călduță și cele 2 linguri cu ulei de măsline. Nu este obligatoriu să folosești ulei de măsline, însă nouă ni s-a părut că aluatul are un gust mai bun așa.

Frământă toate ingredientele până ce obții un aluat elastic, iar apoi lasă totul la dospit pentru 20 de minute. Îți recomandăm să acoperi castronul cu o folie alimentară sau cu un prosop și să îl pui într-un loc călduț până ce drojdia își va face treaba.

Următorul pas este să întinzi aluatul foarte bine, până ce obții o foaie subțire de mărimea tigăii în care urmează să prepari pizza

După aceea, pune tigaia la foc mic, până ce se încinge. Pune blatul în tigaie, iar apoi unge-l cu sos de roșii, dar asigura-te că îl întinzi bine, pe toată suprafață.

Apoi, trebuie să adaugi ingredientele. Poți adaugă ce ingrediente dorești și să faci pizza pe care tu o mănânci de obicei. La final, adaugă și mozzarella, iar apoi un pic de oregano uscat.

După ce ai terminat, acoperă tigaia cu un capac și lasă pizza să se gătească timp de 5 minute. Este foarte important să lași capacul pus, pentru că toate ingredientele de pe pizza să se gătească în mod corect.

După ce ai luat capacul de pe tigaie, mai poți lasă pizza să se coacă timp de încă 2-3 minute, Totuși, te sfătuim să verifici blatul să vezi dacă s-a copt. Rețeta de pizza la tigaie este gata, așa că îți dorim poftă bună!

 

Pizza la tigaie. Cum sa o faci în doar 10 minute

 
Timp de preparare
Timp de gătire
Timp total
 
 
Porții: 1 pizza
Ingrediente
Ingrediente pizza la tigaie
  • 200 g făină
  • 150 ml apa
  • 1 linguriță de sare
  • 3 g de drojdie
  • 1-2 linguri ulei de măsline
  • mozzarella
  • sos de roșii (in nici un caz ketchup)
  • salam (optional)
  • ciuperci
  • oregano uscat
  • Măsline negre (opțional)

SURSA