MENIU

Vom avea parte de o toamnă călduroasă sau ploioasă? Specialiștii ANM dau verdictul: cu ce temperaturi va debuta toamna

Meteorologii au publicat prognoza detaliată pentru debutul toamnei în România, anunțând că temperaturile se vor menține mai ridicate decât media obișnuită în următoarele patru săptămâni. Această tendință va fi mai evidentă în regiunile sudice și sud-vestice ale țării, iar precipitațiile vor fi în general reduse.

Prognoza pe săptămâni

12-19 August: Temperatura medie a aerului va fi peste valorile obișnuite pentru această perioadă în majoritatea țării, cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-vestice. Cantitățile de precipitații vor fi scăzute în cea mai mare parte a țării, dar în special în zonele montane.

19-26 August: În această săptămână, temperaturile medii vor rămâne peste normele specifice pentru această perioadă, cu o accentuare a căldurii în regiunile sudice și sud-vestice. Precipitațiile vor fi deficitare în regiunile vestice, nord-vestice și local la munte, în timp ce în alte zone vor fi apropiate de valorile normale pentru acest interval.

26 August - 2 Septembrie: Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele obișnuite pentru această perioadă în întreaga țară, cu un accent mai mare în regiunile sudice și sud-vestice. Regimul de precipitații va fi ușor deficitar în jumătatea vestică a țării, iar în rest va fi aproape de normele sezoniere.

2-9 Septembrie: Temperaturile vor depăși valorile specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, cu o predominanță a căldurii în regiunile sud-vestice. Cantitățile de precipitații vor fi ușor deficitare în majoritatea țării.

Astfel, toamna începe cu temperaturi mai ridicate decât cele obișnuite pentru această perioadă a anului și cu precipitații sub medie în mare parte a țării.