MENIU

Vocea de la metrou a câştigat procesul cu Metrorex. Uite ce despăgubiri a primit!

Isabela Neamţu

Actriţa Isabela Neamţu, cunoscută şi drept „vocea de la metrou“, cea care anunţa închiderea uşilor, staţiile următoare şi peroanele acestora, a câştigat în instanţă procesul cu Metrorex.

După opt ani, timp în care a trecut prin toate stadiile procesuale, actriţa Isabela Neamţu a învins sistemul: ea a câştigat definitiv în instanţă acţiunea intentată Metrorexului, care i-a folosit fără nicio bază legală vocea în tot acest timp, scrie Adevărul.ro. 
 
Mai exact, actriţa a fost chemată la un casting, a dat probă şi a înregistrat vocea pentru staţiile metroului, fiind declarată câştigătoare, fără a fi însă anunţată sau remunerată pentru acest lucru.
 
Ulterior, un coleg i-a recunoscut vocea şi a atenţionat-o. Astfel, actriţa a intentat un proces. După opt ani, Isabela a câştigat în instanţă procesul, iar Metrorex trebuie să îi plătească acum suma de 4.200 de dolari.
"E foarte important că s-a terminat şi mai ales că s-a terminat în felul ăsta. Suma reflectă destul de corect, zic eu, standardul de plată pe dda (drepturi de autor - n.r.) al unui artist român în clipa asta. Dar în nici un caz nu e echitabil pentru furtul de proprietate intelectuală făcut de Metrorex şi folosirea ilegală, timp de 7 ani, a înregistrării. Pionieratul e greu", a declarat actriţa.