MENIU

Vladimir Putin își continuă PLANUL - Tratatele Donețk și Lugansk de cooperare cu Rusia, ratificate de Parlament

Vladimir Putin își continuă PLANUL - Tratatele Donețk și Lugansk de cooperare cu Rusia, ratificate de Parlament

Parlamentul Federației Ruse a ratificat marţi documentele oficiale de independență ale regiunilor separatiste din estul Ucrainei, semnate luni de Vladimir Putin în încercarea de „supunere” a Ucrainei și de impunere a liniei de la Kremlin.

Camera inferioară a parlamentului rus a ratificat aşa-numitele „tratate de prietenie, cooperare şi ajutor reciproc” între Federaţia Rusă şi autoproclamatele republici separatiste Doneţk şi Lugansk, din estul Ucrainei, a căror independenţă a fost recunoscută luni de preşedintele rus Vladimir Putin.

Decizia a fost aprobată în unanimitate, notează EFE, citată de Agerpres.

Înainte de votul dat de Duma, așa-zisele parlamente ale autoproclamatelor republici separatiste Doneţk şi Lugansk, din estul Ucrainei, au votat, tot în unanimitate, în favoarea ratificării tratatelor de prietenie şi cooperare cu Rusia, semnate de „liderii” lor luni cu şeful statului rus.

La scurt timp după votul Dumei, tot marți, Consiliul Federaţiei (Senatul) Ruse a ratificat, în unanimitate, tratatele de prietenie, cooperare şi asistenţă reciprocă cu republicile separatiste proruse Doneţk şi Lugansk.

Vladimir Putin a recunoscut luni independenţa regiunilor separatiste proruse Lugansk şi Doneţk din estul Ucrainei şi a ordonat trupelor ruse să intre în aceste teritorii, sfidând Occidentul şi alimentând temerile privind izbucnirea unui război. Decizia a fost condamnată de comunitatea internaţională drept o încălcare a integrităţii teritoriale şi a suveranităţii Ucrainei.