MENIU

Vladimir Putin a ajuns în Vietnam pentru o vizită oficială

Vladimir Putin a ajuns în Vietnam pentru o vizită oficială. Foto: Profimedia

Preşedintele rus Vladimir Putin a sosit în Vietnam pentru o vizită oficială în această ţară care este un partener al Moscovei încă din perioada sovietică, au informat agenţiile de presă ruse.

Potrivit unor martori citați de Reuters, aeronava lui Putin a aterizat în cursul nopții pe aeroportul internațional din Hanoi, unde a fost întâmpinat pe covorul roșu de vicepremierul vietnamez Tran Hong Ha.

Presa din țara condusă de un regim comunist a pregătit un articol de opinie cu ocazia vizitei sale. În cadrul acestuia, Vladimir Putin laudă regimul  pentru susținerea unei „modalități pragmatice de a rezolva criza” din Ucraina, potrivit editorialului publicat în ziarul Partidului Comunist din Vietnam.

Aceasta este a doua și ultima sa oprire din acest turneu pe care liderulde la Kremlin îl face în Asia. Aceasta este a cincea vizită a lui Putin în calitate de preşedinte în Vietnam.

PSD și PNL nu au ajuns la un acord privind data alegerilor prezidențiale. Ședința de guvern de joi, amânată - SURSE

Înainte de Vietnam, Putin a efectuat o vizită în Coreea de Nord, unde a încheiat miercuri un acord de apărare reciprocă cu Phenianul: „Acordul de parteneriat cuprinzător semnat astăzi prevede, printre altele, asistență reciprocă în cazul agresiunii împotriva uneia dintre părți”. 

De asemenea, agențiile îl citează pe Putin care spune că, Coreea de Nord are dreptul de a se apăra și că Rusia și Coreea de Nord pot coopera militar, deși acordul este „de natură defensivă și pașnică”.

Acest pact de apărare reciprocă poate avea ramificații pentru războiul Rusiei în Ucraina. Ar putea ca Rusia să implice Coreea de Nord în conflict, invocând atacurile ucrainene asupra orașelor rusești precum Belgorod sau a regiunilor anexate Ucrainei pe care le consideră acum teritoriu rus.

De asemenea, apar întrebări despre ce ar putea face Rusia în continuare pentru a atenua sancțiunile impuse Coreei de Nord, după ce a refuzat recent reînnoirea grupului de supraveghere al ONU.

Dincolo de detaliile mai captivante din spatele ușilor închise, Kremlinul spune că alte documente semnate includ acorduri privind construirea unui pod rutier peste granițe și cooperare în domeniul sănătății, educației medicale și științei.

Anca Alexandrescu, reacție la comunicatul lui Coldea: Am crezut că e fake sau o glumă. Mi-am pierdut orice urmă de respect față de acest personaj

Mai multe articole despre:
vladimir putin vietnam vizita oficiala kremlin rusia