MENIU

Vlad Voiculescu: Marți avem o primă versiune a Raportului după incendiul de la Piatra Neamț. NIMENI din Ministerul Sănătății nu a văzut o versiune până acum

Incendiul de la ATI din Spitalul Județean Piatra Neamț, 14 noiembrie 2020 Foto: Exploziv Tv Neamț

Vlad Voiculescu a anunțat că abia marți va avea o primă versiune a raportului privind cauzele incendiului de la ATI din Spitalul Județean Piatra Neamț. Ministrul Sănătății confirmă declarațiile făcute, în exclusivitate, de șeful Corpului de Control, luni seară, la „Legile puterii”, la Realitatea PLUS. Constantin Dina a dezvăluit că Raportul de la Piatra Neamț „abia acum se scrie”, fiind făcut la sfârșitul lunii ianuarie.

 

„Au fost mai multe rapoarte. Raportul pe care eu o să-l văd abia mâine și care e extrem de important, este raportul cu privire la incidentul de la Piatra Neamț. Deci, până în acest moment, Ministerul Sănătății nu a văzut, nimeni din Ministerul Sănătății nu a văzut nicio versiune, măcar o versiune intermediară a raportului de după Piatra Neamț. Noi nu știm...

Eu nu știu să fi văzut nici dumnealui (Nelu Tătaru - n.red.), și eu nu am văzut, și, din discuțiile pe care le-am avut cu DSU, mâine avem o primă versiune a raportului de după Piatra Neamț, să vedem de unde a pornit incendiul de acolo.

Și asta e foarte important nu doar prin prisma găsirii responsabililor și a responsabilităților, ci din prisma învățării dintr-o greșeală trecută care ar trebui să ne ducă măsuri concrete pentru a evita așa ceva în viitor. În afară de acesta mai sunt și alte rapoarte în interiorul instituțiilor publice”, a declarat Vlad Voiculescu, luni seară, la un post TV. 

Un alt raport, cel al IGSU, a fost de mult finalizat, iar managerii de spitale au avut deja o lună la dispoziție să aplice măsurile prevăzute în document. Vlad Voiculescu a mai spus că tot ,âine (marți, 2 februarie - n.red.) va primi un raport și despre stadiul implementării acestor măsuri de către șefii unităților medicale.

Anunțul ministrului Sănătății despre prima versiune a Raportului de la Piatra Neamț vine după dezvăluirea făcută, în exclusivitate, a șefului Corpului de Control la Realitatea PLUS. Constantin Dina a declarat, luni seară, că Raportul controlului privind incendiul catastrofal din secția ATI a Spitalului Piatra Neamț este în desfășurare, deși au trecut două luni de la tragedia în urma căreia și-au pierdut viața, în final, 16 oameni.

LEGILE PUTERII | Șeful Corpului de Control din Ministerul Sănătății: Raportul tragediei din Spitalul Piatra Neamț abia ACUM se scrie