MENIU

Vlad Gheorghe cere renumărarea voturilor la europarlamentare. Ce acuză candidatul independent

Vlad Gheorghe cere renumărarea voturilor la europarlamentare. Foto: Facebook

Europarlamentarul Vlad Gheorghe, candidat independent pentru un nou mandat, a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că a cerut renumărarea voturilor. Acesta acuză că au fost opţiuni în favoarea sa care "nu se mai regăsesc" în procesele verbale.

"Am cerut renumărarea voturilor! La numărătoarea oficială am crescut cu mii de voturi până azi - deja 231.877 voturi validate oficial şi continuă să crească. Voturile voastre sunt acolo, le apărăm până la ultimul. Sunt zeci, sute, mii de voturi care nu se mai regăsesc în procesele verbale. Mulţumesc tuturor celor care mi-aţi trimis secţiile unde aţi votat, avem dovezi că au 'dispărut' voturile românilor şi este un temei suficient pentru reluarea numărătorii. Nu renunţăm şi punem presiune ca instituţiile să-şi facă treaba", a scris europarlamentarul, miercuri, pe Facebook.

Conform datelor provizorii transmise marţi de Biroul Electoral Central, candidatul independent Vlad Gheorghe a întrunit 2,46% din opţiuni (218.462 voturi).

Crin Antonescu îi taie speranțele lui Geoană: Nu cred că e varianta pentru prezidențiale

Marţi, într-o postare pe aceeaşi reţea de socializare, Vlad Gheorghe a publicat un tabel cu toate secţiile de votare în care nu a obţinut niciun vot şi i-a îndemnat pe cei care l-au votat să verifice dacă secţia respectivă se află pe listă.

"Mi-aţi scris foarte mulţi să-mi spuneţi că voturile voastre nu apar în procesele verbale. Ştiu situaţia, e semnalată şi de alţi candidaţi şi partide fără delegaţi în secţii. Nu e niciun şoc, era clar ce vor să facă de la comasare şi nu e prima dată, o fac de 34 de ani - eu am avertizat încă de când au dat ordonanţa", susţinea Vlad Gheorghe. 

PNL, partidul cu rezultate peste toate sondajele: Peste 30% în preferințele românilor