MENIU

Vizitele la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Buzău, suspendate din cauza gripei şi rujeolei. Anunțul unității medicale

Vizitele la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Buzău, suspendate din cauza gripei şi rujeolei/ Arhivă foto

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Buzău a suspendat programul de vizită la pacienții internați din pricina numărului ridicat al îmbolnăvirilor cu gripă şi rujeolă. Măsura care îi pune în dificultate pe aparținători, a fost luată în baza recomandărilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).

"Din cauza creşterii numărului infecţiilor respiratorii, în special a gripei şi a situaţiei epidemiologice de rujeolă declarată, conform adresei D.S.P. nr 1/298 din 17.01.2024 şi OMS 3670/2022, vă anunţăm că începând cu data de 18 Ianuarie 2024 se suspendă vizitele aparţinătorilor în Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău", a transmis unitatea medicală.

Cu o săptămână în urmă, Spitalul Județean din Satul Mare anunța reintroduce obligativitatea purtării măștii chirurgicale din cauza cazurilor tot mai multe de viroze, gripă și Covid-19. În plus, a fost redus și timpul pentru vizite, iar fiecare pacient poate avea doar un singur vizitator, potrivit presei locale.

Și Spitalul Județean Bistrița-Năsăud a luat măsuri pentru a preveni extinderea cazurilor de infecții respiratorii. Astfel, începând din 11 ianuarie, toate vizitele la pacienții internați în secțiile Boli Infecțioase, Pneumologie și Pediatrie au fost sistate. Masca chirurgicală a redevenit obligatorie și în cazul acestei unități spitalicești.