MENIU

Vizită CRUCIALĂ la Kiev a șefilor guvernelor Poloniei, Cehiei și Sloveniei, în pline bombardamente. Vor avea loc discuții la nivel înalt

Premierii Poloniei, Sloveniei și Cehiei vor merge, astăzi, la Kiev, în ciuda atacurilor asupra capitalei ucrainene. Ei ar urma să discute cu președintele Volodimir Zelenski și cu premeirul Denys Shmyhal. "Europa trebuie să garanteze independența Ucrainei și să asigure că este gata să ajute la reconstrucția țării", susține, premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, într-un tweet pe contul său de Twitter. 

”Împreună cu premierul Poloniei Mateusz Morawiecki, vicepremierul Jarosław Kaczyński și premierul Sloveniei Janez Janša, vom merge astăzi la Kiev, în calitate de reprezentanți ai Consiliului European, pentru a discuta cu președintele Volodimir Zelenski și premierul Shmyhal (Denys Shmyhal - n.r.)”, a anunțat, astăzi, într-o postare pe Twitter, premierul Petr Fiala.

Potrivit oficialului ceh, vizita are loc după consultări cu președintele Consiliului European Charles Michel și președintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen.

Scopul vizitei - spune Petr Fiala - este acela de a exprima "sprijinul neechivoc al Uniunii Europene pentru Ucraina și pentru libertatea și independența acesteia".