MENIU

Lege cu dedicație pentru vitezomani. Ești de acord cu 60 de km/oră în localitate?

Viteza de 60 km pe oră în localitate

Șoferii grăbiți ar putea primi dreptul legal de a fi vitezomani. Adică să circule pe drumurile naţionale, în localităţi, cu 60 de kilometri pe oră. Modificarea se regăseşte într-un proiect de lege. Specialiștii nu sunt, însă, de acord și susțin că prevederea nu ar duce decât la creșterea numărului accidentelor rutiere.

Potrivit unui proiect legislativ, viteza maximă legală, pe drumurile naționale ar putea fi mărită până la 60 km/h. Specialiștii nu sunt însă de acord și susțin că legea va duce la creșterea numărului de accidente rutiere

"Nu înseamnă că trebuie să alergăm dacă crește viteza, sunt doar 10 km în plus, nu o sută". Așa gândesc mulți dintre șoferi, însă realitatea arată că 10 kilometri pot face diferenţa.

Specialiștii susțin că dacă legea va fi aprobată, numărul accidentelor rutiere va crește considerabil.

"În localitate avem treceri de pietoni și zone frecventate de copii și orice viteză de deplasare superioară înseamnă o creștere a riscului de producere a accidentelor", spune Cătălin Codescu, președintele Asociației victimelor.

Propunerea legislativă a fost inițiată de deputatul PSD Mihai Weber. ,,Scopul acestei reglementări vizează în primul rând fluidizarea traficului şi vine în sprijinul transportatorilor şi investitorilor, care astfel vor reduce semnificativ timpul de transport al mărfurilor", a susţinut acesta pentru a-şi promova iniţiativa.

 
Mai multe articole despre:
viteza în localitate