MENIU

Vise de copil, spulberate de camion! Mesajul copilului unuia dintre militarii morți în Argeș

Mesaje emoţionante ale copilului unui militar mort în accidentul din judeţul Argeş. Dorinţele şi amintirile băiatului, căruia un camion militar mult prea vechi i-a spulberat visele, au fost povestite de unul dintre colegii tatălui său, pe blogul armatei.

"În Kosovo, militarii străini îşi făceau poze cu ARO, care avea ca frână bolovanul la roată" a dezvăluit un ofiţer în rezervă, pentru Adevărul.

,Copilul acesta mă va urmări toată viaţa". Aşa a fost titrată experienţa unui militar care a trăit clipe emoţionante alături de fiul unui militar care şi-a pierdut viaţa în accidentul rutier din Argeş.

Bărbatul a povestit că, timp de patru ore, a stat de vorbă cu băiatul. L-a ţinut în braţe și au stat aşezaţi pe iarbă. ,,Am aflat cât de mult îi plăcea tatălui său că el cânta la clarinet, cât de mândru era tatăl său că el învaţă atât de bine." a explicat militarul, pe blogul armatei.

,,Mi-a spus cât de mult îl iubeşte, cât de mult regretă că au apărut pepenii de ceva vreme şi ei doi nu au mâncat împreună unul." a continuat militarul. El a arătat că între cei doi s-a legat o relaţie de prietenie şi că băiatul i-a promis că va continua să cânte şi să înveţe. La rândul său, militarul i-a promis că îi va fi aproape toată viaţa.

,,În cele patru ore, cât am stat îmbrăţişati, am şi plâns împreună, am şi râs un pic, am stabilit că e bine că nu are calculator performant, am ales împreună ce trebuie să citească vara aceasta. Nu m-a întrebat nimic, doar dacă vreau să facem împreună o rugăciune pentru proprietarul remorcii din spatele nostru! Am vrut!" şi-a încheiat militarul povestirea legată de copilul despre care spune că îl va urmări toată viaţa.

Între timp, un ofiţer în rezervă le-a oferit jurnaliştilor de la Adevărul detalii incredibile despre dotările din armată.

,,Când am intrat în sistemul militar, în 1992, autocamioanele DAC şi ARO erau maşinile de bază, la fel ca şi acum, în 2017, maşini care, la întreţinerile periodice, în loc de piese de schimb şi consumabile primesc doar cârpe, ulei şi câteodată vaselină. Îmi amintesc cu amărăciune, cum în Kosovo, militarii străini îşi făceau poze cu ARO, care folosea ca frână de parcare bolovanul la roată. (...) Trebuie să mărturisesc că, în acele momente, ca militar te simţi învins de sistem." a spus Florin Valea, ofiţer trecut anul acesta în rezervă.

El a mai povestit că, în timpul unei misiuni în Serbia, le-au explodat cauciucurile şi au rămas în câmp deschis fără rezerve de apă şi mâncare. Iar colonelul responsabil de misiune care a sunat din ţară nu a fost interesat de starea lor. Le-a transmis doar să aibă grijă la ţinută, cu cine şi ce vorbesc.

Ofiţerul în rezervă Florin Valea a participat la cinci misiuni externe şi a primit mai multe decoraţii. Printre acestea: Medalia de Merit a Armatei Americane şi Medalia Uniunii Europene.

Mai multe articole despre:
accident Argeş militar armata