MENIU

Virusolog român, avertisment fără precedent despre SARS-CoV-2: A bătut toate recordurile!

Virusolog român, avertisment fără precedent despre SARS-CoV-2: A bătut toate recordurile!

Prof.dr. Viorel Alexandrescu, fost director al Institutului Cantacuzino din Bucuresti, seful Centrului National de Referinta pentru Gripa, unul dintre cei mai experimentati virusologi, a vorbit despre vaccinurile anti-COVID si despre faptul ca SARS-CoV-2 nu este un virus creat in laborator.

"SARS-CoV-2 nu este nicidecum un virus scapat din laborator. Este un virus care a batut toate recordurile. El se elimina pe cale respiratorie, prin saliva, prin secretie oculara, se transmite prin sange la donatori, pe cale fecalo-orala, prin sperma. Deci, a batut toate recordurile. Este un virus care nu-i facut in laborator! Natura este cel mai performant laborator. Natura poate sa creeze monstri!", a declarat Viorel Alexandrescu pentru adevarul.ro.

Potrivit specialistului, SARS-CoV-1 este parintele SARS-CoV-2, virus care dupa o pauza de cativa ani a evoluat in gazde animale pana cand a ajuns din nou la om si se transmite asa cum stim. "Asta este parerea mea!", a mai aratat specialistul.

Prof.dr. Viorel Alexandrescu a mai declarat ca nimeni nu stie in momentul de fata cat va tine imunitatea asigurata de vaccin. 

"Asta nu o stie nimeni si cate doze vor fi? Se pare ca doua doze sunt suficiente. Moderna a incercat si cu trei doze dar au constatat ca nu se castiga foarte mult in anticorpi, dar apar reactii secundare mai multe. Si atunci, au ajuns la concluzia ca sunt suficiente doua doze. Dar ganditi-va ca pentru vaccinarea a 300 de milioane de oameni, trebuie fabricate 600 de milioane de doze", a mai explicat specialistul.

Mai multe articole despre:
viorel alexandrescu