MENIU

VIRAL Reîntâlnirea emoționantă dintre Christina Koch și câinele său după un an în spațiu

Christina Koch Foto: space.com

Astronautul american Christina Koch a avut parte de o întâmpinare minunată din partea câinelui său după aproape un an de zile de absență. Clipul postat pe rețelele de socializare a strâns milioane de vizualizări. 

Revederea cu patrupedul său a postat-o pe contul său de Twitter.

„Nu ştiu sigur cine a fost mai încântată. Mă bucur că îşi aduce aminte de mine după un an”, a scris Koch.

În imaginile video se poate vedea cum câinele dă energic din coadă şi se urcă cu labele din faţă pe geamurile uşii de la intrare la apropierea lui Koch. După ce ea intră în casă şi se aşază în genunchi, câinele devine şi mai entuziasmat, dă din coadă şi o linge pe faţă.

Vineri, înregistrarea video totalizase 3,5 milioane de vizualizări, conform contului astronautului.

Capsula astronautului a aterizat în Kazahstan la data de 6 februarie după o călătorie istorică pe Staţia Spaţială Internaţională. Misiunea de 328 de zile a depăşit recordul pentru cea mai lungă şedere continuă în spaţiu a unei femei, potrivit Agerpres.

Koch, în vârstă de 41 de ani, un inginer originar din Carolina de Nord care s-a alăturat echipei de astronauţi a agenţiei spaţiale americane NASA în 2013, a fost de asemenea protagonista primei ieşiri în spaţiu a unei echipe exclusiv feminină, în 2019.

Americancele Christina Koch şi Jessica Meir, aflate la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), au ieșit împreună în spaţiu pentru înlocuirea unui sistem de încărcare a bateriilor electrice.

Premieră mondială. Prima ieșire exclusiv feminină în spațiu, anunțată de NASA

Christina Koch ar putea fi desemnată pentru viitoarea misiune pe Lună şi atunci ar deveni prima femeie care pune piciorul pe satelitul natural al Pământului, a transmis joi Space.com.