MENIU

Dosarul privind finanțarea ILEGALĂ a campaniei din 2009 se mută la Curtea de Apel

Dosarul în care Elena Udrea și Ioana Băsescu sunt învinuite că s-au implicat în finanţarea ilegală a campaniei prezidenţiale din 2009 se mută de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) la Curtea de Apel București (CAB). Decizia, luată după ce unul dintre judecători a ridicat problema necompetenței instanței. 

UPDATE: Dosarul în care sunt cercetate Elena Udrea și Ioana Băsescu va fi judecat de magstrații Curții de Apel București.

Această decizie a fost luată după ce un judecător a ridicat problema necompetenței instanței, având în vedere calitatea inculpaților din acest caz. 

„Este atât de competent DNA-ul. Aşa de tare s-a grăbit să rezolve acest dosar, al doilea dosar în instanţă cu Elena Udrea, încât au trimis dosarul la o instanţă necompetentă. Judecătorul din oficiu a ridicat această excepţie. Deci, la Curtea de Apel (ar trebui judecat - n.red.), după calitatea persoanelor. Ioana Băsescu, în calitate de notar şi a mea, de avocat. Aşteptăm să vedem decizia instanţei. De aici, eu trag doar o concluzie. DNA-ul a ţintit şi a lovit. S-a gândit că trimite la ICCJ, la acelaşi complet şi va obţine din nou o condamnare. Nu s-a discutat controlul judiciar”, declara Udrea înainte de decizia instanței. 

Elena Udrea nu a ratat ocazia și a lansat un nou atac asupra procurorilor, pe care îi acuză de abuz.

"Dacă atunci când vorbesc procurorii din sistem nu se întâmplă nimic, mă îngrozește. Instigarea la represiune nedreaptă nu se pedepsește în Codul penal. Eu am făcut o plângere la CSM și, da, vor veni vremuri în care toate aceste plângeri pe care le-am făcut eu și alții vor fi judecate corect. Am făcut o plângere la Parchetul General față de executanții doamnei Kovesi, Bulancea și Popovici. Nu știu ce se întâmplă acolo, dar câtă vreme își permite domnul Lazăr să spună despre abuzuri, că poate procurorii sunt obosiți, câtă încredere să ai?", a declarat fostul ministru la ÎCCJ. 

Pe 24 mai, DNA i-a trimis în judecată pe Elena Udrea, Ioana Băsescu și jurnalistul Dan Andronic, în dosarul privind finanțarea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din 2009.

Elena Udrea, la data faptelor ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, implicată direct în campania lui Traian Băsescu, candidat la alegerile prezidențiale din 2009, a fost trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la luare de mită (2 fapte) și spălare a banilor (5 fapte), potrivit DNA.

Ioana Băsescu, notar public, fiica fostului președinte Traian Băsescu, va fi judecată pentru instigare la delapidare și instigare la spălarea banilor (2 fapte), iar jurnalistul Dan Andronic este acuzat de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului. 

Mai multe articole despre:
Elena Udrea dan andronic campanie alegeri