MENIU

Promisiunile Vioricăi Dăncilă pentru Centura Capitalei s-au împotmolit pe drum

Comisia Europeană n-a primit nicio cerere privind finanțarea centurii Bucureștiului, la o săptămână de la expirarea termenului limită avansat chiar de premierul Viorica Dăncilă. 

"Comisia nu a primit încă o cerere formală pentru centura bucureșteană, însă serviciile Comisiei se află în contact constant cu autoritățile române. Autoritățile române au informat serviciile Comisiei că CNAIR, beneficiarul proiectului, a trimis cererea de proiect la Ministerul Transporturilor. (...) De asemenea, Ministerul Transporturilor a însărcinat JASPERS, grupul independent de experți din cadrul Băncii Europene de Investiții (BEI) de a ajuta la pregătirea unor proiecte de calitate finanțate de UE, să efectueze o verificare finală a calității documentației proiectului. Prin urmare serviciile Comisiei speră să primească proiectul în cursul săptămânilor următoare, odată ce toate controalele de pe partea românească vor fi finalizate," au declarat surse din CE pentru hotnews.ro, luni, 22 octombrie.

Anunţul vine la o săptămână de la expirarea termenul avansat chiar de premierul Dăncilă.

Pe 11 octombrie, şefa Guvernului a afirmat că luni, 15 octombrie, ar fi urmat ca România să trimită la Comisia Europeană dosarul pentru finanțarea centurii Capitalei.

Mai multe articole despre:
Dancila