MENIU

"România să devină producător de armament pentru întreaga zonă", i-a propus Dăncilă lui Hans Klemm

Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit, luni, cu ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, potrivit unui anunţ al Biroului de presă al Executivului. "Am pus problema ca România să devină producător de armament pentru întreaga zonă", a dezvăluit premierul după întâlnirea

"Întâlnirea cu ambasadorul SUA este prima dintr-o serie de întrevederi pe care doamna prim-ministru le va avea cu reprezentanţii misiunilor diplomatice la Bucureşti", a declarat Nelu Barbu purtătorul de cuvânt al Guvernului.

"Am pus problema ca România să devină producător de armament pentru întreaga zonă", a dezvăluit premierul Dăncilă după întâlnirea cu Hans Klemm şi înainte de şedinţa Biroului Politic Naţional al PSD.

"A fost o întâlnire bună cu ambasadorul SUA, am discutat despre susţinerea Americii ca România să devină membru al OECD, am vorbit despre viza pentru români, despre investitorii americani în România, dar şi despre menţinerea procentului de 2% pentru Apărare. Am pus problema ca România să devină producător de armament pentru întreaga zonă", a declarat primul ministru.

Acord secret între Romarm și lobbystul lui Dragnea

Producătorul român de armament Romarm şi compania deţinută de Elliot Broidy au semnat, în secret, un acord, potrivit Hotnews. Cine este Broidy? Este lobbystul american care i-a aranjat lui Liviu Dragnea să se fotografieze în preajma presedintelui american Donald Trump. Informaţia inițială despre înţelegerea parafată zilele trecute a fost dezvăluită, în premieră, în toamnă, de Cozmin Guşă.

Reprezentanţii Romarm şi oficialii firmei Circinus, deţinută de Elliot Broidy, au semnat, pe 1 februarie, un acord cu o miză financiară importantă. Informaţia a fost, ulterior, confirmată de oficiali din ministerul Economiei, potrivit aceleiaşi surse.

Înţelegerea a fost parafată în prezenţa ministrului Economiei, Dănuţ Andruşcă, cel al Apărării, Mihai Fifor, şi a ambasadorului american Hans Klemm. Totul s-a făcut în mare secret, iar jurnaliștii de la hotnews spun că ar fi vorba despre realizarea sistemului C4ISR, unul dintre programele majore de înzestrare a armatei, cu o valoare de aproximativ 180 de milioane de euro.

Despre această înţelegere a vorbit, în urmă cu mai bine de patru luni, consultantul politic Cozmin Guşă. La acea vreme, ministrul Mihai Fifor a făcut o deplasare în Statele Unite ale Americii.