MENIU

Guvernul are 3 miniștri noi. Dăncilă, față în față cu Iohannis la ceremonia de învestitură

Noi ministri în Guvernul Dancila
<p>Ceremonia de &icirc;nvestire a noilor ministri</p>
<p>Ceremonia de &icirc;nvestire a noilor ministri</p>
<p>Ceremonia de &icirc;nvestire a noilor ministri</p>
Dancila vs Iohannis
<p>Ceremonia de &icirc;nvestire a noilor ministri</p>

Guvernul României are, oficial, trei miniștri noi. Depunerea jurământului de învestitură în funcție a avut loc luni la ora 17:00, la Palatul Cotroceni. Premierul a fost prezent la ceremonie, dar nu a intrat într-un dialog real cu președintele Iohannis.

Guvernul României are, oficial, trei noi miniștri: Ana Birchall l-a înlocuit la Justiție pe Tudorel Toader, Roxana Mânzatu a preluat mandatul Rovanei Plumb la fondurile europene, după ce aceasta din urmă a fost trimisă de PSD la Bruxelles. De asemenea, portofoliul ministerului Românilor de Pretutindeni are începând de azi un ministru plin, nu interimar: Natalia Intotero.

Viorica Dăncilă s-a aflat din nou, luni, faţă în faţă cu preşedintele Klaus Iohannis, fără însă să își transmită prea multe mesaje. Premierul a asistat la ceremonia jurământului de învestitură a noilor miniştri de la Justiţie, Fonduri Europene şi Românii de Pretutindeni.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură în funcție a ministrului justiției Ana Birchall, a ministrului fondurilor europene Roxana Mânzatu și a ministrului pentru românii de pretutindeni Natalia Intotero s-a desfășurat la Palatul Cotroceni, fără ca președintele Iohannis să transmită un mesaj noilor miniștri.  

Până acum interimar, Ana Birchall îl înlocuiește oficial pe Tudorel Toader, iar Roxana Mânzatu îi ia locul Rovanei Plumb la fondurile europene.

Klaus Iohannis a acceptat propunerile făcute de Viorica Dăncilă, dar l-a respins pe Titus Corlăţean ca vicepremier.

Klaus Iohannis a refuzat cea de-a patra propunere a premierului Viorica Dăncilă, aceasta propunându-l pe Titus Corlățean ca vicepremier, argumentul șefului statului fiind acela că Titus Corlățean nu îndeplinește criteriul reputației neștirbite din cauza crizei la votul din Diaspora din 2014.

Dăncilă anunță un nou congres al partidului, în iulie. Va candida la președinția PSD

Mai multe articole despre:
ministrul justiţiei Viorica Dăncilă