MENIU

Viorel Hușanu, Sanitas București: „Cadrele medicale nu au bani pentru teste zilnice anti-Covid și nu vrem nici vaccinarea obligatorie. Vom organiza proteste”

Cadrele medicale, între testarea și vaccinarea obligatorie. Foto/Inquam

Viorel Hușanu, președintele Federației Sanitas București, a declarat în emisiunea „Newsroom” de la REALITATEA PLUS, că sindicatele din sănătate pregătesc mișcări ample de protest ca replică la introducerea obligativității vaccinării și testării cadrelor medicale.

„Pe mine m-au sunat aseară mai mulți colegi din spitale și mi-au spus că nu au cu cine să lucreze. Sunt 50.000 de carde medicale nevaccinate, iar noi nu putem să renunțăm la nimeni. Federația Sanitas va face proteste. O infirmieră care are puțin peste 2.000 de lei salariu, nu are bani de teste zilnice. Florin Cîțu este singurul premier care a refuzat dialogul cu noi. Cred că azi vom hotărî mișcări de protest. În alte țări, cadrele medicale au salarii mari și își permit teste, acolo este personal suficient. În România, o asistentă lucrează la zece pacienți, în timp ce în UE la numai doi. Președintele Iohannis se plânge forurilor europene, dar nu știe ce salariu are o infirmieră, sau că acestea au primit 30 de lei pe lună ca să trateze cazuri Covid”, a declarat Hușanu.